Foto: Instagram

TUŽNA VIJEST Preminuo je glumac jedne od najpopularnijih serija i legenda punka: ‘Ovo je objava koju nikada nismo željeli objaviti’

Autor: Dnevno.hr/K. V.

Glazbenik i glumac Wilko Johnson preminuo je u 75. godini, kako je objavljeno na Twitter i Facebook stranici njegovog benda. Pravo ime mu je John Peter Wilkinson, a svojim posebnim stilom sviranja iznimno je utjecao na engleski punk pokret. Pažnju je privlačio energičnim sviranjem gitare koristeći samo svoje prste, bez pomoći trzalice.

Sedamdesetih godina proslavio se s legendarnim bendom Dr Feelgood, a od osamdesetih godina do smrti bio je gitarist benda The Blockheads. Široj je publici najvjerojatnije poznatiji kao glumac, a svoju značajniju ulogu ostvario je u jednoj od najpopularnijih serija svih vremena, “Igre prijestolja“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @clipsofthrones

U seriji je glumio lik Ser Ilyna Paynea, nijemog egzekutora. U prvoj sezoni se pojavio kao gostujuća zvijezda, a u drugoj sezoni se vratio te se više puta pojavljivao u epizodama popularne serije. Ipak, HBO je bio prisiljen postupno izbaciti njegov lik zbog lošeg zdravlja. Dijagnosticiran mu je terminalni rak gušterače, a prognozirano mu je bilo samo 10 mjeseci života. Nakon drugog mišljenja i operacije, objavio je obožavateljima da više nema rak.




Od toga trenutka još se više posvetio glazbi, a sa svojim je bendom nastavio nastupati do samoga kraja. Vijest o njegovoj smrti objavio je njegov bend na službenoj stranici Facebooka i Twittera.

“Ovo je objava koju nikada nismo željeli objaviti, i činimo to teška srca: Wilko Johnson je umro. Preminuo je kod kuće u ponedjeljak, 21. studenog. Hvala vam što poštujete privatnost obitelji u ovom vrlo tužnom trenutku. Počivao u miru, Wilko Johnson”, glasi izjava.

 

Autor:Dnevno.hr/K. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.