Foto: Guliver/(AP Photo/Emilio Morenatti

TUGA U KRALJEVSKOJ OBITELJI! Princ Harry obznanio veliki gubitak: ‘Izgubili su muškarca kojeg su svi voljeli i divili mu se’

Autor: Dnevno.hr

Princ od Walesa odao je počast bliskom prijatelju koji je poginuo u rušenju aviona u Keniji, zajedno sa svojim sinom.

Mark Jenkins, rendžer, poginuo je kada se njegova letjelica srušila dok je pokušavao istjerati krave, deve i koze iz Nacionalnog parka Tsavo. Sa njim je bio i njegov sin Peter.

Princ je saznao za ovu tragediju i odao počast svoj prijatelju na svom Twitter profilu.

“Jučer sam izgubio prijatelja, koji je svoj život posvetio zaštiti divljih životinja u nekim od najpoznatijih nacionalnih parkova istočne Afrike. Mark Jenkins i njegov sin Piter su tragično poginuli kada su letjeli iznad Nacionalnog parka Tsavo dok su obavljali zračnu patrolu”, napisao je princ.




On je dodao kako misli na Markovu suprugu, obitelj i kolege koji su nažalost izgubili muškarca, kojeg su svi voljeli i divili mu se.

Princ Wiliam je prvi put sreo Jenkinsa 2001. godine, kada je proveo tri i pol mjeseca u Africi, uživajući u safariju, ali i učeći o očuvanju divljači, divljini i životnoj sredini.

Njih dvojica su se sprijateljili i od tada su se sreli nekoliko puta.




Područje u kojem su Jenkins i njegov sin poginuli okupirali su stočari sa svojim životinjama za ispašu, što je izazvalo sukob između vlasti i stočara, navodi lokalni list.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.