Foto: Instagram

‘TU TIŠINU JE TEŠKO ZABORAVITI’: Emotivna Marijana Petir na ispraćaju pape, otkrila što je poručio hrvatskim političarima

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Političarka Marijana Petir je u četvrtak u ime Hrvatskog sabora, zajedno s predstavnicima Vlade, nazočila posljednjem ispraćaju pape emeritusa Benedikta XVI. u Vatikanu.

“Ponizan i skroman bio je za svog života, stavljajući svoje pouzdanje u Boga, a takav je otišao i s ovog svijeta. Hodočasnici, političari i crkveni velikodostojnici, došli su se oprostiti od pape Benedikta XVI. U jednom trenutku na Trgu Svetog Petra zavladala je sveta tišina – tišina u kojoj se je osjetila Božja prisutnost”, napisala je Marijana Petir.

Petir se ranije po dolasku u Vatikan vrlo emotivno prisjetila njegovog boravka u Hrvatskoj i otkrila što će zauvijek pamtiti.

“Upravo sam stigla u Vatikan na posljednji ispraćaj pape Benedikta XVI.  koji je ostao u mom sjećanju prilikom posjeta u Hrvatskoj. Sjećam se, nakon što nas je primio u Hrvatskom narodnom kazalištu kao političare i poručio nam da je savjest važna u našem djelovanju, otišao je na Trg bana Josipa Jelačića gdje je sa mladima molio u tišini i tu tišinu je teško zaboraviti, jer kroz molitvu pape Benedikta XVI. i mladih u Hrvatskoj, osjetila se Božja prisutnost. Neka počiva u miru”, poručila je.

Podsjetimo, papa emeritus, Benedikt XVI., preminuo je 31. prosinca 2022. godine u 9 sati i 34 minute, u samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.