Foto: Pixabay

TRIK ZA NAJSLASNIJU POHANU PILETINU: Od ovog ne može bolje! Željet ćete je jesti od jutra do sutra!

Autor: Ana Korenić

Pohana piletina je mnogima omiljen nedjeljni ručak, a rijetki će se žaliti ako se na stolu nađe i usred tjedna. Većina je sprema na vrlo sličan način, a proces uvijek uključuje paniranje – prvo u brašno, zatim jaja te na kraju krušne mrvice.

Koristite oštro umjesto glatkog brašna kako na piletini ne bi ostao neželjeni višak. Oštro je brašno grublje, pa će se bolje rasporediti po sirovom mesu i bolje ga pripremiti za umakanje u istučena jaja.

Jaja možete začiniti začinima po želji. Budite kreativni, pa umjesto samo soli i papra, dodajte čilija, korijandera ili pak sušenog bosiljka ili origana. Iskoristite začine i začinsko bilje koje najviše volite.

Mrvice možete napraviti kod kuće. Imate li ostataka starog kruha. natrgajte ga na manje komadiće, pa pecite u pećnici dok ne porumene, a onda ostavite da se prohlade kako bi se bolje mrvili. Usitnite ih u blenderu ili valjkom za tijesto. 

Trik od kojeg će pohana piletina imati neodoljiv okus je parmezan. Pomiješajte ga s krušnim mrvicama dok panirate meso. Omjer koji uvijek funkcionira je 3/4 mrvica i 1/4 parmezana. Na laganoj vatri pohajte meso s obje strane dok ne dobije zlatnožutu boju. Nemojte ga prepeći jer će postati suho, a mrvice će imati neugodan okus.




Autor:Ana Korenić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.