Foto: Instagram

‘Trebala bi se ispričati Srbima!’: Američki glumac žestoko napao kolegicu zbog izjave o Srbiji

Autor: Š. P.

Izjava glumice Elizabeth Olsen o Srbiji i dalje je aktualna tema u regiji, a osim ekipe s brdovitog Balkana, u raspravu se uključio i Adam Davenport, američki glumac, DJ i producent koji posljednjih šest mjeseci provodi na poslovnom angažmanu u Beogradu.

“Elizabeth Olsen bi se trebala ispričati Srbima! Kad dolazite na snimanje u nepoznatu zemlju, koristite dobrobiti te zemlje da bi vaša karijera bila bolja. Svi lokalci s kojima surađujete su tu da vam pomognu, kao i vašem projektu. Filmska zajednica je globalna i ne smije poznavati granice”, izjavio je Davenport za Blic.

“Naša odgovornost kao glumaca je da stvorimo empatiju i razumijevanje kroz naše likove, tako da publika može prepoznati našu ljudskost, razlikama usprkos. Zato sam šokiran što je Elizabeth Olsen toliko bezosjećajna i ne poštuje drugu kulturu, posebno zato što je provela izvjesno vrijeme u Srbiji radeći na projektu koji je sama izabrala”, smatra glumac.

“Stoljećima starija od Amerike”

“Problem je i što širi netočne informacije. Srbija ne da ne postoji samo trinaest godina, kako je rekla, nego je stoljećima starija od Amerike iz koje oboje dolazimo”, zaključio je glumac koji u Srbiji boravi zbog filmova “Lični trener” i “Petrovački klinci”.

Podsjetimo, glumica Elizabeth, inače mlađa sestra blizanki Ashley i Mary-Kate Olsen, prošle je godine u intervjuu priznala da je za Srbiju, u kojoj je snimala film “U tajnosti”, ne vežu spektakularna sjećanja.

“Snimali smo šest dana u tjednu, samo nedjeljom sam izlazila. Ali to je vrlo zanimljivo mjesto, jer tamo nema ničeg stvarno srpskog, jer oni postoje tek oko trinaest godina ili tako nešto. Tako da su samo spoj svih onih koji su zauzeli njihovu zemlju”, izjavila je Olsen i izazvala buru reakcija.




Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.