Tradicionalne Vinkovačke jeseni ove godine s 8000 sudionika

Autor: Dnevno/M.T.

Ovogodišnje, 54. Vinkovačke jeseni održat će se od 13. do 22. rujna, a u desetodnevnom pretežno folklornom, no i zabavnom i drugom programu, nastupit će oko 8000 sudionika, najavio je u četvrtak vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Ivan Bosančić.

Pozivam sve koji vole tradicijsku kulturu da tih dana dođu u Vinkovce i svjedoče bogatstvu hrvatskoga folklornoga naslijeđa“, rekao je Bosančić  na konferenciji za novinare.

Izrazio je očekivanja da će ovogodišnja manifestacija biti najposjećenija do sada, te zadovoljstvo što joj je pokroviteljica predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tajnik Organizacijskog odbora Stjepan Đurković rekao je da Vinkovačke jeseni i ove godine otvaraju Folklorne večeri, a od 13. do 18. rujna na toj će priredbi nastupiti više od 50 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije pri čemu njihove nastupe prati stručni žiri i odabire deset najboljih.

Dječje vinkovačke jeseni održat će se 14. i 15. rujna, a u svečanom mimohodu prodefilirat će više od 60 dječjih folklornih skupina s oko 2500 najmlađih njegovatelja tradicijske kulture.

Svečano otvorenje 54. Vinkovačkih jeseni održat će se 20. rujna pod geslom „Tri nam drage riječi“ (Slavonija, Baranja i Srijem), a u programu otvorenja sudjelovat će niz profesionalnih i amaterskih glumaca,kao i članova folklornih skupina, KUD-ova i tamburaških sastava.

Državna smotra izvornoga hrvatskog folklora s nastupom 30 KUD-ova iz cijele Hrvatske održat će se 21. i 22. rujna.




Najspektakularnija priredba uslijedit će posljednjega dana Vinkovačkih jeseni kada će ulicama grada u svečanom mimohodu sudionika i reviji konjskih zaprega proći i predstaviti se 75 KUD-ova i folklornih skupina iz zemlje i dijaspore, 30 konjskih zaprega i oko 50 jahača, dakle, gotovo 4500 sudionika mimohoda.

Predviđene su i mnoge druge priredbe i zabavni program, od Urbanih jeseni, za mlađu populaciju, do mnogih koncerata poznatih pjevača i grupa poput Željka Bebeka, Tomislava Bralića i klape Intrade, Massima, Dražena Zečića, Jelene Rozge, Maje Šuput, Ivana Zaka i brojnih tamburaških sastava.

Također će se predstaviti proizvođači tradicijskih gastronomskih i drugih proizvoda, obrtnici, rukotvorci i vinari.




 

Autor:Dnevno/M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.