pixabay.com

Top 5 stvari koje biste trebali čistiti svakoga dana!

Autor: T. P.

Iako je ponekad teško pronaći dovoljno slobodnog vremena svaki dan kako biste čistili kuću ili stan, preporuka je da barem neke stvari u kući čistite svakodnevno zbog veće količine bakterija koja se na njima nalazi. O kojim se točno predmetima radi, pročitajte u nastavku.

Čistoća je pola zdravlja – izreka je koja se često ponavlja, i to s razlogom. Osobito kada je riječ o čistoći doma koja se može odraziti na zdravlje ukućana. Kako biste održali svoj dom čistim i u rednim, dobro je neke predmete i dijelove prostora svakodnevno čistiti.

1. Daljinski upravljač

Na daljinskom se upravljaču svakodnevno nakupljaju bakterije jer se svakodnevno i prenosi od ruku do ruku. Kako biste se zaštitili, prebrišite daljinski ujutro ili navečer vlažnom maramicom ili mješavinom alkohola i vode kako bi se dezinficirao.

2. Kuhinjske krpe

Ako kuhinjske krpe koristite i za brisanje ruku tijekom kuhanja i za brisanje čistog posuđa, pripazite na to da ih mijenjate svakoga dana ili pak razdvojite s kojom krpom što točno brišete.

cleaning-services

3. Hodnik
Ulaz u kuću u kojemu se svi izuvaju može biti pravo leglo prljavštine. Vjerojatno je zamorno, no trebali biste ga prebrisati svakoga dana.

4. Sudoper

Mjesto u kojem čistite suđe također treba održavati čistim. Isto vrijedi i za ostale kuhinjske površine na kojima se priprema hrana.
5. Prljavo posuđe

Ne ostavljajte prljavo posuđe duže od jednog dana neopranim.

 

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.