screenshoot

TKO JE MELANIE TRUMP? Istraživačka novinarka iznenadila otkrićem nepoznatih detalja

Autor: Dnevno

Mary Jordan, nagrađivana novinarka Washington Posta, koja je nagrađena i  Pulitzerom, izazvala je veliku pozornost svjetskih medija novom knjigom o američkoj Prvoj dami.

Uoči službenog izlaska knjige iz tiska objavila je odlomak koji je zaintrigirao javnost: Melania Trump se nakon što je Donald Trump u siječnju 2017. godine preuzeo funkciju predsjednika, usprotivila pratiti svog muža u Bijelu kuću.

Kako se navodi u knjizi, tek u lipnju, nakon što je ponovo ispregovarala bračni ugovor s Donaldom, Melania je bila spremna preuzeti ulogu koja joj je namijenjena u predsjedničkom uredu iskoristivši trenutak i okolnosti kako bi ispregovarala bolje uvjete za sebe i prije svega za svog sina. Cilj joj je bio da njen u to vrijeme 11-godišnji sin Baron u budućnosti ima pravo na jednake zahtjeve kao i Trumpova djeca iz prvog braka s Ivankom.

Stephanie Grisham, glasnogovornica Prve dame, rekla je da je knjiga bajka, s nedovoljnim informacijama i pogrešnim izvorima.

Za svoju knjigu Mary Jordan je razgovarala s više od 120 osoba iz cijelog svijeta, među kojima čak i sa samim Donaldom Trumpom, sa školskim prijateljicama iz Melanijine mladosti u Sloveniji, kolegicama iz svijeta mode, fotografima, pa do guvernera New Jerseya, Chrisa Christiea. Reporterka je vrijeme i okolnosti razgovora, novinarsko istraživanje i njeno studiranje podataka koliko je to bilo moguće dokumentirala fusnotama i indeksom. To njenu knjigu čini vjerodostojnom iako samo rijetke sugovornike identificira imenom, prenosi dw.

Jordan pokazuje da je Melania Trump sve drugo samo ne žrtva kako je brojni Trumpovi kritičari žele učiniti. “Free Melania” pisalo je na brojnim plakatima koji su nošeni na prosvjedima protiv Trumpa, no Prva dama uopće ne želi biti oslobođena, navodi Jordan u knjizi. Ona, prva supruga predsjednika kojoj engleski nije maternji jezik, je vrlo pametna i razumije svog Donalda, rekao je Anthony Scaramucci, koji je do nedavno bio Trumpov šef komunikacija. Ona je, kako kaže dalje, prva i često jedina čija reakcija Trumpu nešto znači.

“Don’t feel sorry for me. I can handle everything”, rekla je Melania Trump CNN-ovom voditelju Andersonu Cooperu u listopadu 2016. godine u njenom prvom intervjuu nakon što je objavljen zloglasni “Access Hollywood” video. Trump je u njemu govorio kako možete imati sve žene samo ako ih dovoljno čvrsto zgrabite za njihovo najosjetljivije mjesto, piše dw.




(VIDEO) ‘ZBILJA GA MRZI’: Trump od Melanie tražio smiješak, pogledajte njenu reakciju!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.