Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Tjestenina s pršutom i vrhnjem: Ukusan, brz i jednostavan ručak dostojan nepca popularnih chefova!
Da bi pripremili sjajan ručak nije vam potrebno puno skupih sastojaka, već samo malo dobre volje i nekoliko jednostavnih sastojaka koje vjerojatno već i imate u kuhinji. Tjestenina s pršutom i vrhnjem je jednostavan i brz obrok koji će oduševiti i one najzahtjevnije!
Sastojci:
350 g tjestenine
8 šnita pršuta
150 g maslaca
250 g mladoga graška
1 manja glavica luka
1 žlica limunova soka
½ ribane korice limuna
40 g ribanog ribanca
150 g vrhnja za kuhanje
sol, papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu al dente i sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja. Zagrijte maslac na tavi, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne omekša. Dodajte vrhnje za kuhanje, grašak i pršut narezan na manje komade. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Umiješajte koricu limuna i limunov sok pa prelijte po špagetima. Pospite ribancem, posolite i popaprite.