Tjestenina s pršutom i vrhnjem: Ukusan, brz i jednostavan ručak dostojan nepca popularnih chefova!

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Da bi pripremili sjajan ručak nije vam potrebno puno skupih sastojaka, već samo malo dobre volje i nekoliko jednostavnih sastojaka koje vjerojatno već i imate u kuhinji. Tjestenina s pršutom i vrhnjem je jednostavan i brz obrok koji će oduševiti i one najzahtjevnije!

Sastojci:

350 g tjestenine
8 šnita pršuta
150 g maslaca
250 g mladoga graška
1 manja glavica luka
1 žlica limunova soka
½ ribane korice limuna
40 g ribanog ribanca
150 g vrhnja za kuhanje
sol, papar


Priprema:

Skuhajte tjesteninu al dente i sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja. Zagrijte maslac na tavi, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne omekša. Dodajte vrhnje za kuhanje, grašak i pršut narezan na manje komade. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Umiješajte koricu limuna i limunov sok pa prelijte po špagetima. Pospite ribancem, posolite i popaprite.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.