Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Tjestenina s dimljenim sirom jednostavno je za pripremu, a rezultat je aromatično jelo bogatog okusa koje će oduševiti ukućane.

Sastojci:

250 g tjestenine po izboru
200 g svježeg dimljenog sira, naribanog
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice maslaca
1 šalica svježeg špinata
1/2 šalice svježeg graška
sol i papar po ukusu
bosiljak za posipanje

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente. Zatim je ocijedite i ostavite sa strane. U velikoj tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko pržite dok ne zamiriše, pazite da ne pregori. Dodajte svježi špinat i svježi grašak u tavu s češnjakom i maslacem. Kuhajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
Vratite kuhanu tjesteninu u tavu s povrćem. Dodajte ribani svježi dimljeni sir u tavu s tjesteninom i povrćem. Miješajte dok se sir potpuno ne otopi i ne stvori kremastu teksturu.
Po potrebi dodajte sol i papar. Poslužite tjesteninu s dimljenim sirom toplu, posutu bosiljkom.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.