
Ovo je najčešća greška koju radimo s božićnim kolačićima, upropasti sav trud
Sastojci:
1 šalica jake kave (ohlađene)
1/4 šalice amaretta
1 pakiranje piškota (oko 200 g)
250 g mascarponea
1/2 šalice šećera
2 velika jaja (odvojite žumanjke od bjelanjaka)
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
250 g svježih jagoda (ili više, prema želji)
kakao u prahu za posipanje
svježe jagode za dekoraciju
Mekan i sočan kolač od kukuruzne krupice: Poput svilenog oblačića koji se topi u ustima
Priprema:
U dubokoj posudi umutite žumanjke sa šećerom dok ne dobijete svjetliju i kremastu smjesu. Dodajte mascarpone i ekstrakt vanilije te miješajte dok ne dobijete glatku kremu. U drugoj posudi umutite bjelanjke u čvrst snijeg. Pažljivo ih umiješajte u smjesu mascarponea i žumanjaka dok ne dobijete ujednačenu kremu. Pomiješajte ohlađenu kavu s likerom. U posudu za serviranje stavite sloj piškota. Prelijte ih smjesom kave i likera. Preko biskvita rasporedite polovicu kreme od mascarponea. Operite, posušite i narežite svježe jagode na tanke kolutove. Stavite ih preko kreme. Ponovite postupak s drugim slojem piškota, preostalom kremom i svježim jagodama. Vrh kolača pospite kakao-prahom. Ohladite tiramisu u hladnjaku najmanje 3 sata, po mogućnosti preko noći, kako bi se okusi proželi. Prije posluživanja možete ga dodatno ukrasiti svježim jagodama po vrhu.
Ovo je najčešća greška koju radimo s božićnim kolačićima, upropasti sav trud
Kruh od kestena: Kulinarski užitak jeseni
Pržene mahune s medom: Savršena slatko-kisela kombinacija
Rižoto s gljivama: Omiljeni plodovi jeseni na tanjuru