FOTO: Nova TV

Teška blamaža u novom kvizu Nove TV: Krivi odgovori su padali poput zrna graška

Autor: Barbara Grgić

Uz pomoć nekoliko raspoloživih jokera, Dijana Ripp Vein, odgovorila je na prvih osam pitanja u kvizu “Joker”. Ipak, pri samom kraju igre i nije imala toliko sreće te je kući otišla bez ijednog eura.

Natjecateljica je prvi joker iskoristila već na drugom pitanju, kada nije bila sigurna u naziv stočara iz Južne Amerike. “Kako se zovu stočari u pampama Južne Amerike?” A) mučačosi, B) gaučosi, C) gringos i D) pončoci. Točan odgovor bio je B.

Pitanje o težini ljudske duše ju je veoma razveselilo, s obzirom na to da je rekla kako je gledala film koji se spominje u samom pitanju. “Koliko je teška duša ako je vjerovati znanstvenom eksperimentu iz 1907. i istoimenom filmu iz 2003.?” A) 9 grama, B) 21 gram, C) pola kilograma ili D) 666 grama. Znala je da se radi o odgovoru pod slovom B.

FOTO: Nova TV

Glazba joj zadala muke

S obzirom na istrošene jokere, Dijana je pala na nula eura na devetom pitanju te je sve krenulo nizbrdo: “Kako se u glazbi zove predmet koji se stavlja na instrument da bi mu se prigušio zvuk?” A) sordina, B) tarantela, C) lulica ili D) trumbla. Ona je odgovorila C, a točan je odgovor A.

Netočno je odgovorila i na sljedeće pitanje, iako je bila uvjerena da zna točan odgovor te da se on krije iza slova A, a točan se odgovor krio iza slova C. “Koje mjesto ima status najhladnijeg stalno naseljenog mjesta na Zemlji?” A) Jakutsk, B) Irkutsk, C) Oymyakon ili D) Norilsk.

HOĆE LI I HRVATSKA PŠENICA ZAVRŠITI U MORU? ‘I nama je bilo tako za vrijeme Domovinskog rata, ali zbog Ukrajine smo izgubili naše najveće tržište’
Na posljednjem, 12. pitanju – imala je još jednu šansu. Nažalost, nije uspjela dati točan odgovor na pitanje: “Koju životinju u 1959. godine građani Sao Paola izabali u gradsko vijeće, u znak protesta protiv povećanja cijena?” A) slona, B) nosoroga, C) papigu ili D) panteru.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.