Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Teleći mozak mnogima je omiljeni specijalitet. Pripremite ga slijedeći korake u receptu i uživajte u bogatom, punom okusu ukusnog obroka!

Sastojci:

2 teleća mozga
2 šalice vode
2 žlice octa
sol po ukusu
svježe mljeveni crni papar

maslac za prženje

Priprema:

Teleći mozak pažljivo operite pod hladnom tekućom vodom kako biste uklonili krv i druge nečistoće. Zatim ga stavite u posudu s hladnom vodom i dodajte ocat. Ostavite da se mozak natapa u otopini vode i octa 10-15 minuta. Stavite teleći mozak u lonac i prelijte ga s 2 šalice hladne vode. Dodajte sol i svježe mljeveni crni papar. Stavite lonac na štednjak i kuhajte mozak na laganoj vatri oko 10-15 minuta, povremeno ga okrećući. Nakon što se skuha, ocijedite ga i prebacite u tavu s vrućim maslacem. Pržite mozak na srednje jakoj vatri dok ne  postane zlatnosmeđi s obje strane. Poslužite teleći mozak topao uz prilog po želji. Mozak je delikatan i nježan pa ga možete poslužiti uz svježi limun ili umak od maslaca i limuna.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.