Wikimedia

SpaceX odgađa turističke letove oko Mjeseca

Autor: Hina

Svemirski turisti morat će barem do sredine sljedeće godine, a možda i dulje, čekati na putovanje oko Mjeseca brodom kompanije SpaceX-a, piše u ponedjeljak Wall Street Journal.

“Novi program leta – sada odgođen barem do sredine 2019. a vjerojatno i kasnije – još nije objavila” kompanija sa sjedištem u Kaliforniji koja je prvi takav let najavljivala za kraj 2018., navodi list.

Razlog tog kašnjenja nije jasan, ali “govori da su tehnički i proizvodni izazovi poremetili planove osnivača Elona Muska za istraživanje Sunčeva sustava u kojemu će sudjelovati čovjek”, dodaje taj newyorški dnevnik.

Turisti će putovati na Mjesec u kapsuli Dragon koju će nositi najsnažnija SpaceX-ova raketa Falcon Heavy koja je prije samo četiri mjeseca bila uspješno lansirana.

Glasnogovornik SpaceX-a James Gleeson rekao je u priopćenju koje prenosi France Presse da tvrtka “ne odustaje od planiranog slanja putnika oko Mjeseca i da raste zanimanje klijenata” za taj oblik turizma.

To bi bio prvi takav let nakon završetka američke misije Apollo početkom 70-ih i najudaljenija točka u dubokom svemiru do koje je čovjek došao.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.