PIXABAY

ZABRINJAVAJUĆE UPOZORENJE EX-DIREKTORA FACEBOOKA: Otkrio nešto što vam se neće svidjeti!

Autor: A. P.

”Društvene mreže ostavljaju korisnike praznima iznutra. Stvorili smo alate koji rastavljaju društveno tkivo i način na koji društvo funkcionira”, rekao je bivši dopredsjednik zadužen za rast korisnika Facebooka Chamath Palihapitiya. Pritom je nadodao kako nije mislio samo na Facebook, već na društvene mreže u cjelini, piše Mirror.

”Način na koji društvo funkcionira uništava kratkotrajna povratna veza temeljena na dopaminu”, kazao je ovaj 41-godišnjak.

Također smatra kako ”nema pristojne rasprave, nema suradnje; dezinformacije, neistine. A to nije samo američki problem – ne radi se tu o lažnim vijestima ili ruskim oglasima. Ovo je globalan problem”.

Inače, Palihapitiva je ovo rekao još u studenom, no tek je sada postalo viralno. Otkrio je i kako smatra da smo sada u veoma gadnoj situaciji. A nakon zabrinjavajućih izjava da Facebook ljude ostavlja praznima nadoao je i kako navedena tvrtka “čini puno pozitivnih, dobrih stvari u svijetu”.

“Uvjeravamo se kako su nam životi savršeni jer smo nagrađeni kratkotrajni signalima, srcima, lajkovima, palcima gore”, rekao je te nadodao: ”To zamjenjujemo za vrijednosti i zamijenjujemo za istinu. Umjesto toga, radi se o lažnoj, krhkoj popularnosti.”




Autor:A. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.