Wikimedia

VOZAČI OPET NA METI! Policija pripremila novo ‘iznenađenje’, zaboravite na kršenje pravila

Autor: Dnevno

Policijske snage britanskog Hampshirea i Thames Valleyja prve koriste novu tehnologiju koja može odrediti koliko automobila na dionici ceste imaju telefone koji se koriste bez hands-free opreme, prenosi Bloomberg.

Uređaj je izradila tehnološka tvrtka Westcotec, a kada uoči telefon koji se koristi, on će zatreperiti simbolom mobilnog telefona u vozilu i savjetovati vozača da prestane koristiti svoj mobilni telefon.

Policija će, na taj način, identificirati vruće točke gdje vozači najčešće koriste mobitele.

“Tehnologija može otkriti kada se koristi Bluetooth, ali ne može otkriti da li putnik koristi telefon. No znak će još uvijek biti aktiviran podsjećajući vozače na ometanje zbog korištenja mobitela tijekom vožnje”, naveo je glasnogovornik spomenutih snaga policije.

Kampanju podupire Kate Goldsmith koja je izgubila kćer Aimee Goldsmith, nakon što je vozač kamiona udario u automobil u kojem je putovala kao putnica. Vozač kamiona je koristio svoj mobilni telefon kako bi promijenio glazbu tijekom vožnje.

Kćer joj je poginula zajedno s trojicom dječaka i njihovom majkom koja ih je vozila.

“Podupirem ovu kampanju i pozdravljam svaku tehnologiju koja može pomoći u obrazovanju ljudi i spriječiti ih da koriste svoje mobilne telefone za vrijeme vožnje”, navela je Goldsmith.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.