pixabay

TWITTER SPREMA AKCIJU BRISANJA KORISNIČKIH RAČUNA! Evo što to napraviti kako biste zadržali profil

Autor: Dnevno

Ako se dulje vrijeme niste logirali u vaš korisnički račun na Twitteru učinite to tijekom iduća dva tjedna ako ga želite zadržati.

Korisnički računi na Twitteru neaktivni tijekom dugog razdoblja mogli bi biti obrisani tijekom velike akcije koju za prosinac ove godine pripremaju u toj društvenoj mreži.

Kako su naveli u odgovoru na upit Tech Cruncha, neaktivne korisničke račune počistit će kako bi mogli prezentirati preciznije i vjerodostojnije informacije kojima ljudi mogu vjerovati. No, ujedno žele potaknuti ljude na aktivnije korištenje Twittera nakon što registriraju korisnički račun.

Već su kontaktirali brojne vlasnike korisničkih računa koji se u njih nisu ulogirali dulje od šest mjeseci kako bi ih upozorili da će njihovi računi mogu biti uklonjeni ostanu li i dalje neaktivni. Rok za reaktivaciju je 11. prosinca.

Twitter ima uporište za ovu akciju u odredbama svojih pravila korištenja, iako ih dosad nisu strogo primjenjivali. Zasad nije poznato hoće li i, eventualno, kad obrisani korisnički računi postati dostupni drugim korisnicima koji ih žele koristiti.

Postoji odredba u pravilima korištenjima koja kaže kako ‘općenito gledano, ne prihvaćaju zahtjeve za korisnička imena koja se čine neaktivnima’, osim u slučaju kršenja intelektualnog vlasništva.

Ipak, dali su naslutiti kako bi obrisani korisnički nazivi mogli postati dostupni po završetku postupka brisanja, što bi moglo potrajati mjesecima, piše tportal.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.