PAŽNJA! AKO dobijete ovu poruku na WhatsApp, odmah je obrišite!

Autor: dnevno.hr

Prijevara za koju se očekuje da će mnogi nasjesti!

‘Naši podaci pokazuju da je vaš probni servis WhatsAppa prešao razdoblje od jedne godine. Na kraju probnog razdoblja više nećete moći slati ni primati poruke na Whatsappu, a da biste aplikaciju nastavili koristiti bez ograničenja, trebate se pretplatiti’, piše u lažnoj poruci koju su primili nasumični korisnici  popularne aplikacije za dopisivanje WathsApp, a koja kriminalcima služi za krađu novaca s vašeg računa.

Iako ova vrsta prijevare nije novost, ovaj je put ona nešto sofisticiranija pa se očekuje da bi jedan značajan broj korisnika mogao nasjesti na prijevaru, piše The Independent. Razlog zašto je vjeruju da bi mnogi mogli nasjesti skriva se u tome što je ova aplikacija doista jedno vrijeme naplaćivala pretplatu, a ta je praksa ukinuta od kad ih je prije tri godine kupio Facebook, pa vjeruju da bi dugogodišnji korisnici aplikacije mogli pomisliti da se pretplata vratila!

Dakle, ako dobijete ovu i sličnu poruku na WathsAppu, poruku obrišite i blokirajte pošiljatelja a možete ga i prijaviti za spam.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.