Flicker

Osnivač WhatsAppa: ‘Vrijeme je. Obrišite svoj Facebook profil’

Autor: dnevno.hr

Zbog krize Mark Zuckerberg izgubio je šest milijardi dolara

Nakon što je otkriveno kako je Cambridge Analytics, tvrtka specijalizirana za stratešku komunikaciju, prikupila podatke o 50 milijuna korisnika Facebooka bez njihova dopuštenja kako bi ih koristila za izradu softvera koji bi omogućio predviđanje i utjecaj na glasanje birača, Facebook proživljava krizu.

Mark Zuckerberg izgubio je šest milijardi dolara, a vrijednost Facebooka pala je za 37 milijardi dolara. Političke implikacije u ovom trenutku tek se počinju nazirati, ali postavlja se pitanje sigurnosti podataka korisnika Facebooka, što je već dugo problem najpoznatije svjetske društvene mreže.

Suosnivač WhatsApp  Brian Acton, koji je sada u Facebookovom vlasništvu, kratkim tvitom je jasno rekao što misli o krizi. Acton je napustion WhatsApp prošle godine i počeo je raditi na Signal fondaciji.

 




 

 

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.