Flickr

Mark Zuckerberg zadao sam sebi novi izazov: OVO će raditi u 2018. na Facebooku!

Autor: dnevno.hr

'' Ove godine ako uspijemo to popraviti,   2018. će završiti na puno boljem putu'', rekao je.

Iz godine u godinu Mark Zuckerberg sebi zadaje neki novi izazov. Mora naučiti kineski, mora trčati, mora si za kuću izraditi umjetnu inteligenciju… Ali ove godine cilj mu je popraviti Facebook. Odnosno, kako je objavio u svom postu na Facebooku želi umanjiti zlostavljanje.

”Facebook ima puno posla, a svijet se osjeća podijeljeno i tjeskobno. Riječ o zaštiti naše zajednice od zlostavljanja i mržnje, obrane od uplitanja država ili osiguranja da je vrijeme provedeno na Facebooku dobro provedeno”, napisao je Zuckerberg. Otkrio je kako trenutno u provođenju pravila i zloporabi alata rade previše grešaka.

” Ove godine ako uspijemo popraviti to, 2018. će završiti na puno boljem putu”, rekao je.

Iz uprave kompanije priznali su da korištenje Facebooka može biti uznemirujuće i omalovažavajuće za korisnike, zaključivši da uporaba te društvene mreže može biti loša za korisnike. Zuckerberg je ukazao na činjenicu da rast tehnoloških kompanija poput Facebooka i njihova rastuća moć preko interneta znači da je internet postao centraliziran sa strane nekoliko moćnih ruku.

Istaknuo je da su druge tehnologije, kao što su kriptovalute, izazov za to, napominjući da su ljudi generalno “izgubili vjeru” u moć interneta i da mogu decentralizirati stvari.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.