Screenshot/Youtube

(VIDEO) Ovo je ‘iPal’, kineski robot-učitelj koji čuva najmanju djecu

Autor: Hina

Budućnost počinje danas!

Robot veličine djeteta koji govori kineski i engleski, poučava matematiku, priča šale i predlaže igre predstavljen je nedavno u Šangaju a zamišljen je kao pratnja najmanjoj djeci koja se nemaju s kim igrati.

“iPal”, visok poput petogodišnjaka, pokreće se na kotačima, ima gibljive ruke, na prsima mu je velik zaslon-tablet a pokretljive oči su opremljene tehnologijom za prepoznavanje lica.

“Robot je zamišljen kao društvo djeci”, rekao je Tingyu Huang, suosnivač AvatarMind Robot Technologyja, razvojne tvrtke koja je osnovana prije četiri godine a sjedište joj je u Nankingu, na istoku Kine.

“Kada dijete vidi našeg robota odmah ga prihvaća kao prijatelja, drugo dijete u obitelji”, rekao je.

Robot je bijele boje s ružičastim ili plavim obrubom, po izboru, a roditeljima može omogućiti da razgovaraju s djetetom i da ga nadziru zahvaljujući senzorima pomoću kojih sluša i promatra okolinu.

Cijena mu je oko 1.200 eura, a luksuzni model s većim zaslonom i baterijom produljenog vijeka trajanja dostiže i 1.720 eura.

AvatarMind ima u planu proizvesti robota koji će praviti društvo i starijima, podsjećati ih na uzimanje lijekova i nazvati bolnicu u slučaju potrebe.




Ipak, “mislim da roboti ne mogu biti  zamjena za roditelje i profesore”, istaknuo je Huang. “No iPal im može pomoći u poslu”.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.