Upoznajte SharkTeam – Tri brata iz Rijeke su maheri za izradu igrica | Dnevno.hr

Upoznajte SharkTeam – Tri brata iz Rijeke su maheri za izradu igrica

Autor: dnevno.hr

Unazad nekoliko godina pomno prate želje i potrebe potencijalnih korisnika, samim time trude se izbaciti što bolji proizvod, poštivajući korisnike i zadovoljavajući opće standarde

Mali riječki tim koji se sastoji od tri brata: Niko, Bruno i Paulo Šimac nosi naziv SharkTeam. Ekipa je to koja je nastala pod pratnjom mladih entuzijasta 2015. godine. Inspirirani ljubavlju prema igricama, te svakodnevnom željom za nečim novim, boljim i zanimljivijim, uz određenu dozu znanja i puno volje za učenjem, odlučili smo našu maštu podijeliti s ostatkom svijeta.

Unazad nekoliko godina pomno prate želje i potrebe potencijalnih korisnika, samim time trude se izbaciti što bolji proizvod, poštivajući korisnike i zadovoljavajući opće standarde.

Za početak, odlučili su se pozabaviti izradom zanimljive igrice kojoj je tema i sama bit balansiranje, ali ne ono na koje smo svi naučeni, obično i dosadno, već zabavno i maštovito.

Iako zasada raspolažu isključivo njome, krenuli su razvijati novi zanimljivi projekt.

Na snagu je stupio koncept i crtanje likova za novu igru, naravno uz pokušaje što boljeg plasiranja na tržište one već postojeće. Zasada, oni su  non-profit tim koji sve potrepštine za izradu igara financira isključivo sam.

Nakon posla, škole i fakulteta do kasnih noćnih sati svoju pažnju pridaju izradi igrica, što je vrlo zahtjevno no ipak želja za uspjehom i ljubav prema “gaming” svijetu jača je od umora.

Prikazujemo vam njihov  prvi projekt koji smatramo vrlo kvalitetnim i zanimljivim.

„Colby“ (Arcade game)

  • Uvod

Colby je arcada u kojoj zamišljeni lik na zanimljiv način vodi borbu s raznim preprekama uz cilj što duljeg ostanka na životu, te otkrivanje bogatog programa od nekoliko svijetova. Sama igra svodi se na ostvarivanje što boljeg rezultata. Omogućeno je dinamično upravljanje likom, zanimljiv popratni sadržaj kao i međusobno nadmetanje u rezultatu.

  • Značajke

o   Upravljanje likom „tilt“ načinom

o   Dinamična izmjena svijetova

o   Zanimljiva borba s preprekama

o   Međusobno nadmetanje putem Facebooka

o   Sakupljanje novčića i bogati market

o   Igrica je prilagođena za sve uzraste

o   Dinamične animacije te popratni zvukovi

o   Prilagodba igrice za mobilne uređaje

Gameplay

Cilj igre je lagano shvaćanje i upravljanje istom, a teško postizanje rezultata. Održavanjem ravnoteže i izbjegavanjem prepreka postiže se rezultat kojim je omogućeno neprestano nadmetanje.

„Tilt“ metodom igranja postignut je zabavan način upravljanja likom.

Kroz igru omogućen  je prelazak u više svijetova, čime se dobiva dinamičnost igre. Isto tako omogućeno je i sakupljanje novčića kojima kupujemo u marketu. Market sadrži bogato i zanimljivo dotjerivanje lika u igri.

Svaki svijet sadrži 2D tehniku te raznolike prepreke karakteristične za svijet u kojem se trenutno nalazite. Svijetovi završavaju u 2D tehnici uz koju se dinamično prelazi u novi.

Tijek igre

Igra započinje na balansiranoj podlozi. Padanjem prepreka otežano je kretanje, samim time i ostanak na podlozi. Osim prepreka sakupljaju se novčići i negativni bonusi koji donose otežano kretanje i nove prepreke. Uspješnim ostankom na životu prelazi se iz svijeta u svijet. Svaki svijet sadrži određeno vrijeme koje je  potrebno provesti u istom te završava dinamičnim prelaskom u novi. Što duljim ostankom na podlozi te uništavanjem prepreka, rezultat raste i pruža neprestano nadmetanje. Korištenje marketa dozvoljava korištenje upgrade-ova i uljepšavanje lika.

Grafika

Grafika je odrađena u 2D tehnici. Igra je napravljena u arcadnom modu. Odrađeno je sa animacijama koje daju veći doživljaj igrici. Grafika je slična već viđenim video igrama kao što su: Subway Surfers, Hungry Shark Evolution, Zombie Tsunami… .

Linkovi:

Web site: http://sharkteam.org/

Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sharkteam.colby

App store: https://itunes.apple.com/us/app/colby/id1248038401?ls=1&mt=8

Facebook SharkTeam: https://www.facebook.com/sharkteam.dev/

Twiter SharkTeam: https://twitter.com/SharkTeam_app

Facebook Colby: https://www.facebook.com/colby.apk/

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.