littlelupe.com

Doživotna kazna za high-tech pedofila

Autor: M.Ko.

Byrne je prvu djevojku upoznao u rujnu 2007. godine i nagovori je za 'malo skidanja i zezancije' preko web kamere prije nego što su se našli u shopping centru u Glasgowu.

Andrew Byrne, 20 godina star, student je mikrobiologije na Sveučilištu Glasgow. Upoznavao je žrtve preko chatova i poticao ih je na seksualne aktivnosti prije nego što bi se nalazio sa maloljetnim osobama i činio neprilične prekršaje. Također je posjedovao poveću kolekciju dječje pornografije, uključujući neke koji su bili stvarno ekstremni, i trgovao je sa fotografijama.

Uhvaćen je nakon što je Škotska policija provela ‘Operaciju Branitelj’ kako bi istražila računalne aktivnosti, nakon što je 13-godišnja djevojčica nestala. Saznalo se da je ona komunicirala sa više muškaraca preko interneta, uključujući i Byrnea. Policija je zaplijenila njegovo računalo, mobilni telefon i digitalnu kameru, te našla pohranjene chatove, fotografije i video zapise koji su ga povezivali sa drugim maloljetnim žrtvama.

Byrne je priznao policiji da je skidao seksualne fotografije sa interneta od svog šestoga razreda. Potvrdio je da ima fotografije djece na svojem računalu koje je snimao sa svojim fotoaparatom, web kamerom ili sa kamerom na mobilnom telefonu. Neke fotografije su mu bile poslane od drugih korisnika sa interneta. Također je priznao da je imao spolni odnos s četiri djevojke koje je upoznao preko interneta, znajući da su maloljetne.

Sudac, Lord Brailsford, naredio je punu procjenu rizika u vezi sa Byrneom, koja bi mogla dovesti do doživotnog zatvaranja u zatvor, što je kazna za najekstremnije zločine seksualnog ili nasilnog ponašanja bez ubojstva.

Byrne je prvu djevojku upoznao u rujnu 2007. godine i nagovori je za ‘malo skidanja i zezancije’ preko web kamere prije nego što su se našli u shopping centru u Glasgowu. Putovao je u Manchester kako bi se našao sa djevojkom koja je tada bila stara 14 godina, i imao je seksualne odnose sa djevojkama koje su imale 13 i 15 godina u svom stanu u Glasgowu. Imao je još i seksualni odnos sa 13-godišnjakinjom kada je otputovao u drugi dio Škotske kako bi se našao sa njom. Također je ciljao na mlađe dečke i bio je u stalnom kontaktu sa 15-godišnjakom koji je snimljen kako zlostavlja osmogodišnjaka pod direkcijom Byrnea.

Ukupno je pronađeno 591 fotografija nepriličnoga sadržaja djece i dječjeg zlostavljanja na Byrneovom prijenosnom računalu i kada mu je rečeno koliko ih je pronađeno, on je izjavio: – Ne znam zašto to stalno činim.

Zadržan je u pritvoru dok mu se ne izreče presuda.

Autor:M.Ko.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.