avatarmovie.com

Avatar dobio titulu naj kopiranijeg filma ikada

Autor: M.Ko.

Od objavljivanja Avatara na Blu-ray mediju BitTorrent stranice preplavljene su sa torrentima filma, i skinut je preko 200.000 puta u prva četiri dana.

Nema sumnje da je Avatar fenomenalan uspjeh na Blu-rayu, skidajući svaki rekord koji mu se našao na putu. Ali taj uspjeh mu je omogućio i dubioznu titulu ‘naj kopiranijeg Blu-ray filma ikada’.

Prema navodima TorrentFreak stranice, od objavljivanja Avatara na Blu-ray mediju BitTorrent stranice preplavljene su sa torrentima filma, i skinut je preko 200.000 puta u prva četiri dana.

Ovo je prilično malo u usporedbi sa DVD kopijom, no sigurni razlog je poveća veličina Blu-ray kopije.

I tko je krivac za to piratstvo? Pa, čini se da su Britanci i Australci naj aktivniji u skidanju. Možda je razlog tome zavist, jer su Amerikanci dobili Blu-ray izdanje Avatara prvi, pa su Britanci odlučili rađe skinuti film nego pričekati njegov službeni datum izlaska.

Twentieth Century Fox neće biti previše zabrinut oko piratstva. Avatar je već sada dva puta više prodan na Blu-ray mediju nego The Dark Knight i čini se da bi on mogao biti disk koji će uvesti Blu-ray tehnologiju u masovno korištenje.

U budućnosti, Fox će bez sumnje aktivno tražiti način kako bi spriječio ovakvo piratstvo. Čini se da je rješenje očito, neka datum izlaska filma bude isti za cijeli svijet.

Autor:M.Ko.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.