
Svinjska rebra iz pećnice: Sočna, aromatična i mekana
Ljubiteljima sirovog mesa tatarski biftek je pravi raj za nepce. Napravite ga točno po ovom receptu i uživajte u neodoljivom spoju mirisa i okusa.
Sastojci:
200-250 g kvalitetnog goveđeg mesa
1 mali luk, sitno nasjeckan
2 kisela krastavca, sitno nasjeckana
1 žlica kapara, sitno nasjeckanih
1 žlica senfa
2-3 kapi umaka Worcestershire
2-3 kapi umaka od ljute papričice
sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
1 žumanjak
kapljica maslinova ulja
kriške svježeg limuna (za posluživanje)
tost ili kruh (za posluživanje)
Priprema:
U zdjeli pomiješajte svježe, kvalitetno i hladno mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, kisele krastavce i kapare. Dodajte senf, umak Worcestershire, umak od ljute papričice, sol i papar prema vlastitom ukusu. Pažljivo umiješajte žumanjak kako biste smjesi dali konzistenciju i dodatnu kremoznost. Stavite smjesu na tanjur i oblikujte je prema željenom obliku. Možete koristiti prsten za oblikovanje kako biste postigli lijep izgled. Dodajte kapljicu maslinova ulja na vrh smjese. Poslužite tatarski biftek na kriškama svježeg limuna, uz pržene kriške tosta ili kruha i maslac. Po želji, možete ga dodatno začiniti svježim peršinom ili kapljicom maslinova ulja.
Svinjska rebra iz pećnice: Sočna, aromatična i mekana
Nježna kremasta juha od cikle bogatog i osvježavajućeg okusa
Neodoljiv kolač s jabukama i orasima poslužite uz kavu ili čaj
Regija u svađi zbog novog srpskog jela: ‘Posebni krug pakla za ove kombinacije’