Tatarski biftek: Raj za nepce kojeg obožavaju ljubitelji kvalitetnog mesa

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Ljubiteljima sirovog mesa tatarski biftek je pravi raj za nepce. Napravite ga točno po ovom receptu i uživajte u neodoljivom spoju mirisa i okusa.

Sastojci:

200-250 g kvalitetnog goveđeg mesa
1 mali luk, sitno nasjeckan
2 kisela krastavca, sitno nasjeckana
1 žlica kapara, sitno nasjeckanih
1 žlica senfa
2-3 kapi umaka Worcestershire
2-3 kapi umaka od ljute papričice
sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
1 žumanjak
kapljica maslinova ulja
kriške svježeg limuna (za posluživanje)
tost ili kruh (za posluživanje)

Priprema:

U zdjeli pomiješajte svježe, kvalitetno i hladno mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, kisele krastavce i kapare. Dodajte senf, umak Worcestershire, umak od ljute papričice, sol i papar prema vlastitom ukusu. Pažljivo umiješajte žumanjak kako biste smjesi dali konzistenciju i dodatnu kremoznost. Stavite smjesu na tanjur i oblikujte je prema željenom obliku. Možete koristiti prsten za oblikovanje kako biste postigli lijep izgled. Dodajte kapljicu maslinova ulja na vrh smjese. Poslužite tatarski biftek na kriškama svježeg limuna, uz pržene kriške tosta ili kruha i maslac. Po želji, možete ga dodatno začiniti svježim peršinom ili kapljicom maslinova ulja.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.