Foto: RTL

‘TARTUFE MRZIM. IZGLED GLAVNOJ JELA JE PROST’! Dok su svi uživali u večeri, Milena je bila puna kritike

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Frizerka i voditeljica u prodaji zlata, Tajana Saldom, ugostila je svoje protukandidate u svom domu u Rijeci. Nakon Milene i njezinih 30 bodova, Tajana je dočekala nju, ali i farmaceutkinju, nutricionisticu, maserku i kozmetičarku Mirnu Međimorec, učiteljicu Rahelu Grozdanov te prodajnog savjetnika Maura Benčana. Vješta domaćica u konačnici je prešla u ovotjedno vodstvo, osvojila je 35 bodova i oduševila ekipu atmosferom i jelovnikom. Najmanje bodova dobila je od Milene, a najviše od Maura i Rahele. Upravo je Milena imala najviše kritika na račun domaćice, koja je većinu ekipe ipak oduševila teletinom ispod peke, čokoladnim desertom i finim predjelom.

Svojim gostima Tajana je odlučila poslužiti jelovnik sastavljen od poznatih i svima omiljenih namirnica. Pršut, vrganji, teletina, mrkva, paprika, čokolada za kuhanje i kakao – samo su dio Tajaninog jelovnika. U pripremi jelovnika prihvatila se Tajana za početak glavnog jela – teletine ispod peke, a potom je krenula u izradu deserta – Musavka. Svoju pripravu večere zaključila je pripremom njezinog početka – izradom predjela naziva Šumskim drumom.

Foto: RTL

Nakon što je Tajana pripravila jelovnik, prihvatila se dekoracije stola. Dok je Tajana pripremala prigodan stol, ekipa u kombiju nagađala je što će ih dočekati kod vedre i vesele domaćice. “Tajana će se pobrinuti da popijemo dobru kapljicu”, komentirala je Mirna. “Dobra je i smirena”, dodala je Rahela. “Čim ljudi puno govore da nešto ne znaju, ne treba im vjerovati”, nadovezao se Mauro. “Mislim da će se predati sto posto u pripremu”, zaključio je Tajanin prijatelj.

Foto: RTL

Ubrzo je ekipa stigla pred Tajanin dom, a dočekala ih je s prigodnim aperitivom. “Tajana je na dočeku bila super opuštena i vedra”, komentirala je Rahela. “Vesela, lijepo nas je primila, odlično”, dodao je Mauro. “Gostoljubiva je, jako mi se svidjela kao domaćica”, zaključila je Mirna, a potom je ekipa nazdravila. Mirnu je zanimalo i jesu li rakije iz aperitiva domaće, a kada je Tajana odgovorila potvrdno – nutricionistica se oduševila. “Ja sam za aperitiv popila teranino i jako mi se svidio”, rekla je Milena prije negoli je ekipa krenula na večeru.

Foto: RTL

Gostima je Tajana poslužila predjelo nazvano Šumskim drumom, a uz kojeg je sa strane poslužila i tartufe. “Izgled predjela mi je bio super”, rekao je Mauro, a s njim se složila i Rahela. “Restoranski, korektno”, dodala je Milena. “Jako ti je fino, po mom ukusu”, komplimentirala je učiteljica Rahela Tajanu. Posebno je ekipi drago bilo što je domaćica poslužila domaću tjesteninu, rad njezine majke. “Mrzim tartufe i mrzim njihov miris”, zaključila je, pak, Milena.

Foto: RTL

Nakon predjela, ekipa je prešla na glavno jelo – Koljenom ispod rebra. “Izgled glavnog jela prost, narodni, simple, vrlo jednostavan”, komentirala je Milena koja inače ne voli teletinu. “Domaći izgled – to je to”, dodali su Mauro i Rahela. Tijekom glavnog jela kandidati su pričali o Mirni i njezinoj tremi pred sutrašnju večeru, a potom se povela priča i o salati. Domaćica se nije previše uzrujavala oko toga što Milena ne jede teletinu, a ona je, pak, uživala u krumpirima ispod peke. “Meso je bilo izvrsno, ali malo suho”, zaključila je Mirna o večeri.

Foto: RTL
Foto: RTL

Desert Musavko posljednji je stigao na stol, a ekipi se, čini se, svidio. “Zadovoljna sam kako je ispao desert, ukusan je”, otkrila je Tajana o svom desertu. Tijekom čokoladnog deserta, ekipa je govorila o ljubavi, a Mauro i Mirna čak su i zapjevali! “Mirna je veliki pozitivac, uvijek će u duši ostati mlada i svaka joj čast”, komentirao je kasnije Mauro. “Okus deserta bio je jako dobar”, otkrio je kasnije. Mileni se nije svidio desert – bio joj je mekan. “Deserti nisu moji favoriti”, zaključila je. “Jedna svakodnevna, obična večerica, ali ugodno”, dodala je.




Foto: RTL

Ekipi su za kraj zasvirali Zvonko i Šehad – harmonikom i gitarom oduševili su kandidate kao iznenađenje za kraj. Za kraj je Tajana od ekipe zaradila prilične pohvale, a ogledalo se to i u bodovima – Rahela i Mauro Tajani su dali desetke, oboje su bili oduševljeni atmosferom i hranom. Devetku je udijelila Tajani Mirna – kojoj je teletina bila suha, no sve ostalo joj je bilo super. Najnižu ocjenu dala je Tajani Milena – tek šest. “Večera je bila korektna, ali nimalo zahtjevna”, zaključila je. Unatoč šestici, Tajana je prešla u ovotjedno vodstvo zaradivši 35 bodova.

Foto: RTL

A kako će se sutra snaći Mirna, pogledajte u ‘Večeri za 5 na selu’ u 20.15 na RTL-u!




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.