Foto: YouTube

Tarik Filipović ‘pozelenio’ zbog komentara natjecateljice o bosanskom brdu: ‘Pametnom dosta’

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Nedavno je u kvizu “Tko želi biti milijunaš?” natjecateljica Anamarija Nekić iz Zagreba, uspjela ‘ubosti u živac’ voditelja Tarika Filipovića i to zbog teme ‘bosanskih piramida’, koja se otvorila već na njenom prvom pitanju.

“Koji je gradić postao poznat zahvaljujući brdima u obliku piramida?” glasilo je pitanje a ponuđeni su odgovori: Stolac, Visoko, Širok Brijeg i Jajce. “Znam da se radi o Visokom, mislim da je to skroz blizu Sarajeva. Doduše, neki tvrde da to stvarno jesu piramide, sad…to ćemo prepustiti nekom drugom. Moj konačni odgovor je B Visoko”, rekla je Anamarija, no Tariku njen komentar baš i nije sjeo.

“Moj savjet. Dovoljno ste pametni, odete, saslušate, prođete, osjetite i donesete svoj sud. Evo, ja sam bio već tri četiri puta. Nećemo sad govoriti što, kako…odete i uvjerite se. Pametnom dosta”, rekaoje Filipović natjecateljici pa dodao: ” Da, znanstvena istraživanja pokazuju jedno, drugo treće, a ja gospodinu vjerujem”.

Očaran “bosanskim piramidama”

Prije dvije godine, glumac i voditelj Tarik Filipović podijelio je svoje iskustvo s ‘bosanskim piramidama’ sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Tada se fotografirao sa Semirom Osmanagićem, a na ovoj lokaciji sreo je i glumca Josipa Pejakovića, kao i pjevača Gorana Karana koji su navodno česti gosti na piramidama.

“Posjetiti dr. Semira Osmanagića u Visokom i provesti vrijeme u tunelu Ravne za mene je uvijek iznova uzbuđenje i doživljaj. Užitak je slušati o nečemu tako fascinantnom i znanstveno/naučno dokazanom…A tek energija koja vas ispuni nakon izlaska je neopisiva…Put spajanja mreže tunela sa piramidom Sunca bit će dug ali dostižan. Možda i puno kraći ako se nađu investitori koji će to ubrzati. A tek park Ravne, prava “Zona bez stresa”. I još “naletimo” na Josipa Pejakovića koji izgleda sve bolje, dragog Gorana Karana…I u tunelu čujem barem sedam svjetskih jezika”, stoji u njegovoj objavi.

Foto: Instagram

Njegovu objavu komentirali su tada brojni prijatelji, a među njima i Željko Samardžić koji je napisao da je i on posjetio ovaj kompleks, i da će ponovo opet otići prvom prilikom.
Foto: Instagram

Čovjek kojega spominje Tarik Filipović je bosanskohercegovački istraživač i poduzetnik Semir Osmanagić (61), koji već 17 godina tvrdi kako su piramidalni brežuljci u Visokom u Bosni i Hercegovini zapravo kompleks drevnih piramidalnih struktura. Otada su “bosanske piramide” privukle pozornost istraživača širom svijeta.

Marija Šerifović jednom rečenicom pokrenula šuškanja: ‘U našim životima imaju dva najznačajnija datuma’
U posljednjem velikom intervjuu čuveni egipatski arheolog, egiptolog i bivši državni ministar za starine Zahi Hawass (74) kaže da u BIH nema nikakvih piramida.

‘BOSANSKE PIRAMIDE NE POSTOJE’ Čuveni egipatski znanstvenik osporava Semira Osmanagića: ‘To je obično brdo’

“Smatram da to uopće nisu piramide. Vjerujem da je to prirodna tvorevina, obična planina. Nikako nije riječ o piramidi. Proučavao sam oblik i ono što je do sada pronađeno od materijala i jedini zaključak do kojega sam došao jest da je riječ o prirodnim kamenim blokovima koje možete naći ispod površine bilo koje druge planine tog tipa, ali nema nikakvog dokaza da je zaista riječ o piramidama. Moj zaključak je da to nisu piramide”, tvrdi Hawass.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.