fbpx

TAKO JEDNOSTAVNA, A TAKO UKUSNA: Dubrovačka torta raskošnog okusa, pun pogodak za drage goste i obitelj!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Pripremite jednostavnu, ali preukusnu aromatičnu Dubrovačku tortu. Pun pogodak i za ‘najzahtjevnije’ nepce!

Sastojci:

8 jaja
24 žlice šećera
30 dag mljevenih badema
30 dag mljevenih oraha
kora i sok od jedne veće naranče
kora i sok od jednog većeg limuna
10 dag maslaca
2 čokolade za kuhanje


Priprema:

Izmiksajte žumanjke s osam žlica šećera. Dodajte mljevene orahe, sok i koru naranče. U drugoj posudi izmiksajte bjelanjak, dodajte 16 žlica šećera i istucite u čvrst snijeg. Snijegu dodajte bademe i sok te koricu limuna. Premažite kalup za tortu, a na dno stavite papir za pečenje. Izlijte smjesu s orasima, na nju s bademima. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li pečeno. Ostavite da se ohladi. Na laganoj vatri otopite čokoladu istrganu na kockice s maslacem i prelijte preko ohlađene torte.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.