
NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!
Pripremite jednostavnu, ali preukusnu aromatičnu Dubrovačku tortu. Pun pogodak i za ‘najzahtjevnije’ nepce!
Sastojci:
8 jaja
24 žlice šećera
30 dag mljevenih badema
30 dag mljevenih oraha
kora i sok od jedne veće naranče
kora i sok od jednog većeg limuna
10 dag maslaca
2 čokolade za kuhanje
Priprema:
Izmiksajte žumanjke s osam žlica šećera. Dodajte mljevene orahe, sok i koru naranče. U drugoj posudi izmiksajte bjelanjak, dodajte 16 žlica šećera i istucite u čvrst snijeg. Snijegu dodajte bademe i sok te koricu limuna. Premažite kalup za tortu, a na dno stavite papir za pečenje. Izlijte smjesu s orasima, na nju s bademima. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li pečeno. Ostavite da se ohladi. Na laganoj vatri otopite čokoladu istrganu na kockice s maslacem i prelijte preko ohlađene torte.
NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!
SAVRŠENE OBLATNE S JAFFA-KEKSOM: Oduševite ukućane savršenim spojem omiljenih okusa!
KREMASTI KOLAČ S VIŠNJAMA: Nekoliko sastojaka za osvježavajući desert, idealan za vikend
SAVRŠENO KUHANA RIŽA U UKUSNOM UMAKU S PILETINOM: Sjajan obrok od nekoliko jednostavnih namirnica!