Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
TAJNA DOMAĆEG KEČAPA: Napravite zdraviju verziju svima omiljenog umaka!
Zdravija verzija omiljenog umaka!
Sastojci:
5 kg rajčice
pola kilograma luka
pola kilograma paprika
4 češnja češnjaka
pola litre jabučnog octa
dvije šalice šećera
žlica papra
2 žlice soli
Priprema:
Rajčicu ogulite, očistite od sjemenki i krupno narežite, ogulite i luk te ga krupno narežite, a isto učinite i s paprikama. Češnjak narežite na ploške. U veliki lonac debelog dna stavite sve sastojke, kuhajte na srednjoj vatri do vrenja, tada smanjite vatru i nastavite s kuhanjem desetak minuta, dok povrće ne omekša, uz konstantno miješanje. Maknite s vatre i sve izmiksajte, najbolje štapnim mikserom. Lonac vratite na vatru uz često miješanje na srednjoj jačini, dok se rijetka smjesa ne zgusne. Postupak traje oko dva sata. Kako biste provjerili je li kečap kuhan, žlicu smjese valja staviti na tanjur, a vaš je umak gotov ako se iz smjese ne cijedi tekućina. Potom ga pohranite u sterilne vruće staklenke. Sterilizirajte ih kuhanjem u vodenoj kupki, desetak minuta. Ostavite da se hladi i čuvajte na suhom i hladnom.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava