Foto: Instagram

‘SVOJ TWITTER PRETVORILA U SEPTIČKU JAMU’ Anđa Marić isula gorčinu, a onda poručila: ‘Još samo tri menstruacije do ljeta’

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Pjevačica i spisateljica Anđa Marić već se godinama bori s multiplom sklerozom, no ni ona, uz mnoge u ovoj državi, nije ostala pošteđena borbe s birokracijom.  Svoju priču odlučila je u nekoliko tvitova podijeliti sa svojim pratiteljima, koju su joj udijelili brojne riječi podrške i razumijevanja.

Naime, Anđi je u prosincu prošle godine ukinut doplatak, a sada joj je ponovo odobren uz neobično objašnjenje.

“Danas me zovu da mi je ipak odobren doplatak koji mi je ukinut prošle godine u 12. mjesecu jer sam morala doći dokazati da još uvijek imam multiplu sklerozu iako me nisu zvali na vještačenje i nisu dizali telefon i odgovarali na mail od 12. mjeseca”, započela je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anđa Marić (@andjamarics)




“I pravnik socijalne Trešnjevka mi je rekao da sudeći po aplikaciji koju on ima ne vidi da mi je ikada ukinut doplatak i da jer nažalost to naša država – je*em vam mater, Vi ste država, ja sam država i svi smo mi država – tko mi kriv što sam pozitivna, ne zaslužujem pomoć i potporu”, nastavila je Anđa opisivat i kako joj je odbijena osobna invalidnina koja iznosi 225 eura mjesečno, dok su joj, navodi, troškovi prijevoza i terapija oko 400 eura.

“Ok ispuhala sam se, sada idemo dalje bez cendranja. Nekad i meni prekipi iako sam okorjela pozitivka. To stanje biram namjerno svaki dan iako i ja doživljavam sve što i vi, ali da mi je pažnja na onom što mi se ne sviđa – već bih davno poludjela”, zaključila je, a od svojih pratitelja je dobila brojne komentare podrške.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anđa Marić (@andjamarics)

“Ispričavam se što sam svoj Twitter danas pretvorila u septičku jamu. Ljudi dolazi nam proljeće još samo tri menstruacije do ljeta”, dodala je kroz šalu.

Podsjetimo, Anđa se sa svojom teškom dijagnozom bori već godinama. Zbog bolesti jedno vrijeme nije mogla niti govoriti, a liječnici su joj prognozirali da će ostatak života provesti u kolicima. U travnju prošle godine napravila je pomak i sama krenula hodati uz malu pomoć štaka.

 

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.