Svjetski virtuozi u Zagrebu

Autor: M. T. /dnevno.hr

Međunarodni festival komorne glazbe Musica Maxima održava se od 23. do 26. rujna 2019. u zagrebačkom Muzeju Mimara.

Svjetski virtuoz na violini Maxim Fedotov, umjetnički je voditelj Međunarodnog festivala komorne glazbe Musica Maxima, koji se od 2009. godine održava u zagrebačkom Muzeju Mimara.

Svake godine, uz Fedotova, nastupi i nekolicina vrhunskih inozemnih i domaćih glazbenika, potsjetimo tek na neke: David Geringas, Francois Waigel, Enusil Kang, Dora Schwarzberg, Sergei Roldugin, Frederic Moreau, Tonko Ninić, Monika Leskovar, Ruben Dalibaltayan…

Ugledni glazbenici pozicionirali su Festival Musica Maxima u sam vrh europskih glazbenih festivala. Poseban naglasak stavljen je na promociju najmlađih hrvatskih glazbenih laureata i skladatelja. Raznolik i atraktivan odabir programa svake godine privlači sve brojniju domaću publiku, kao i strane turiste koji su prepoznali ovaj kvalitetni događaj.

Autor:M. T. /dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.