FOTO: Žarko Bašić/PIXSELL

Svjetski mediji o smrti Mire Furlan: ‘Jedna od najboljih i najdražih glumica svih vremena’

Autor: L.P.

Mediji na cijelom Balkanu oplakuju legenardnu glumicu Miru Furlan. Ali ne samo na Balkanu.

Naime, o smrti istaknute glumice Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu, koja je osamdesetih postala jedna od vodećih hrvatskih i jugoslavenskih filmskih glumica javlja britanski Mirror.

“Prijelomna vijest! Preminula Mira Furlan: ‘Babylon 5’ i ‘Lost’ glumica preminula u 65. godini”. U tekstu pišu o njezinoj glumačkoj karijeri, o objavi J. Michaela Straczynskog, autora znanstveno-fantastične serije “Babylon 5”, koji se na Twitteru prvi oprostio od nje te je Mirror na kraju teksta istaknuo “Počivala u miru”.

Na Daily Star su napisali kako je Mira porijetlom iz Hrvatske. Uz Straczynskovu objavu dodali su i nekoliko emotivnih komentara njezinih obožavatelja.

“Mirinim prijateljima i obitelji. Ne mogu izraziti koliki je utjecaj imala njezina uloga kao Delenn na mene. Ne mogu zamisliti svijet bez nje. Moja najiskrenija sućut.”

Drugi se složio: “Tako se i ja osjećam – ne mogu zamisliti da Mire više nema. Bila mi je važna, iako nikad nije znala da postojim. Žao mi je zbog ovog gubitka koji dijelimo.”

Treći je objavio: “Tako sam izuzetno tužan zbog ove vijesti. Najdublje sućuti Mirinoj obitelji i prijateljima. Bila mi je inspiracija.”




O Miri se ipak najviše piše i u Srbiji. Blic je naglasio kako je Mira bila legendarna jugoslavenska glumica te da je u karijeri ostavila brojne zapažene uloge u filmovima i serijama jugoslovenske produkcije poput onih u filmovima: “Otac na službenom putu”, “U raljama života”, “Za sreću je potrebno troje”, “Lepota poroka”, “Kiklop” i brojne druge.

Srpske Novosti podijelile su nekoliko članaka o smrti glumice, a jednog su oslovili s: “Posljednja poruka Mire Furlan dira u srce”.

Alo.rs prenosi kako se od Mire oprostila Snježana Bogdanović koja je s njom družila i u Americi.




“Mila moja, ja ne vjerujem…”, napisala je Snježana na Instagram storyju uz fotografiju pokojne Mire. I Italija tuguje za glumicom.

Tako, talijanski II Post piše: “Umrla je glumica Mira Furlan, poznata po tome što je glumila Danielle Rousseau u filmu “Izgubljeni”. O Furlan pišu i slovenski, bosanki, crnogorski mediji.

Ispod objava na službenim profilima Mire Furlan odmah su se mnogi počeli opraštati od nje. Među njima je bila i  glumica Nataša Janjić kao i brojni ožalošćeni obožavatelji iz regije, ali i svijeta.

“Falit ćeš nam uvijek i neopisivo”, “Počivala u miru, predivna žena”, “Jedna od najboljih i najdražih glumica svih vremena”, nižu se komentari.

Autor:L.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.