Svinjska rebra iz pećnice: Sočna, aromatična i mekana

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pripremite sočna, aromatična i mekana svinjska rebra iz pećnice i uživajte u savršenom okusu!

Sastojci:

1,5 do 2 kg svinjskih rebara
1/4 šalice umaka od soje
1/4 šalice meda
1/4 šalice kečapa (domaćeg)
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice jabučnog octa
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
sol i papar po ukusu
dodatni začini po želji (paprika, ljuta papričica, đumbir)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 °C. Rebra operite i osušite papirnatim ručnikom. Ako je potrebno, uklonite višak masnoće. Narežite rebra na manje komade, po potrebi, kako bi se bolje uklopila u posudu za pečenje. U zdjeli pomiješajte umak od soje, med, kečap, smeđi šećer, jabučni ocat, nasjeckani češnjak, sol, papar i ostale začine po želji. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Stavite svinjska rebra u veliku vrećicu za mariniranje ili plitku posudu. Prelijte ih pripremljenom marinadom, pazeći da su rebra dobro prekrivena. Ostavite ih u marinadi minimalno sat vremena u hladnjaku (najbolje je ostaviti ih preko noći za intenzivniji okus). Izvadite rebra iz hladnjaka i stavite ih u posudu za pečenje. Pokrijte posudu folijom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 2 sata. Nakon toga, uklonite foliju i pecite još 30-45 minuta kako bi rebra postala hrskava i dobila lijepu boju. Poslužite topla uz prilog po izboru, poput kuhane riže, pečenog povrća, krumpira ili pečenih čičoka i salate.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.