Foto: Andrija Lucic / CROPIX

Svi znaju za veliku ljubav Gabi i Arsena, ali malo tko zna s kim je ona bila u braku prije Šibenčanina

Autor: Barbara Grgić

Ljubav Arsena Dedića i Gabi Novak nije bila poput modernih ljubavi iz novih romantičnih filmova. Između najvećeg stihotvorca na ovih prostorima i lijepe pjevačice hrvatsko-njemačkih korijena, ljubav se razvijala postepeno.

“Sve išlo polako, prošli smo put prijateljstva, bili smo jedno drugome brat i sestra i jednog dana oboje shvatili kako smo jedno drugom “namrijeti” – rekao je Arsen jednom prilikom.


Foto: Damir Krajac / CROPIX

Napustili bračne drugove kako bi bili skupa

Naime, kada su shvatili da među njima postoji i neka nadnaravna poveznica, već su bili u brakovima – Gabi sa Stipicom Kalogjerom, a Arsen je bio oženjen Vesnom Matoš, nećakinjom Antuna Gustava Matoša, s kojom je imao kćer Sandru.

JEDNU MU ŽELJU IPAK NIJE ISPUNILA… Gabi Novak otkrila na što ju je nagovarao Arsen Dedić: ‘Nisam htjela, nije mi se dalo’

No, malo tko zna da je Gabi prije Stipice bila udana za Bogdana Debenjaka, akademskog slikara koji je umro 2014. godine u 87. godini života, a svoje je radove poklanjao i držao za sebe. Stipica se nakon Gabi oženio Maruškom Šinković.

Kada se Gabi treći put udala 1970. godine za Arsena, on je za kuma izabrao Stipičinog brata – Nikicu.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Kum ljubio Ljupku Dimitrovsku

Nikica Kalogjera je, kao i njegov brat, vrlo samozatajan lik. Ipak, poznato je da je bio oženjen za Ljupku Dimitrovsku. Nikica je često pisao skladbe za svoju suprugu koja je više od svega voljela izvoditi šlagere. Ova je ljepotica hrvatske estrade nadživjela svog supruga za punih deset godina, a u braku su bili skoro četiri desetljeća.

Napustili bračne drugove kako bi bili skupa, a zbog lažnog poziva izgubili bebu
Godine 1977. dobili su kći Niku, inače uspješnu liječnicu. Zanimljivo, “Nika” je spoj prva dva slova Nikičinog imena i zadnja dva Ljupkina, a Arsen je, kada su ga pitali kako je Matija dobio ime, rekao kako su u njemu spojene tri riječi “mati”, “ti” i “ja”.

FOTO: Goran Mehkek

‘Vi ste Arsen Dedić i Gabi Novak’

Kolika je snaga ljubavi Gabi Novak i Arsena Dedić, govori i činjenica da su ih čak i oni najmlađi doživljavali kao jedno biće.

“Najsretnije i najstabilnije, ono što najviše čuvam, jest život s Gabi. Ja sam otrov, a ona je anđeo. Mi smo već jedno. Bio sam nedavno u vrtiću i pitao jednu curicu kako se zovem. Rekla mi je:  ‘Znam vas jako dobro, vi ste Arsen Dedić i Gabi Novak’”, anegdota je koju je s veseljem pričao.

Arsen je 2015. godine preminuo u 78. godini od sepse u KBC-u Zagreb, a Gabi je nakon njegove smrti ispričala kako joj je suprug uvijek govorio da ako mu se nešto dogodi, da ona mora ići dalje, a najviše zbog zajedničkog sina.
Foto: Goran Sebelic/Cropix

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.