fbpx
FOTO: iStock

Svi čuvaju jaja na ovom mjestu u hladnjaku, a to je pogrešno. Evo gdje je mnogo bolje mjesto za lako kvarljivu hranu

Autor: Dnevno

Većina ljudi jaja čuva na vratima hladnjaka jer je baš tu smještena polica s posebnim odjeljcima za jaja, no to je pogrešno.

Naime, stručnjaci su dokazali da su vrata hladnjaka mjesto njagore mjesto za čuvanje lakokvrljive hrane poput jaja ili mlijeka. Naime, kako se hladnjak otvara, u njega ulazi topli zrak, a baš se na vratima temperatura najbrže izmjenjuje.

Takve promjene temperature nikako nisu dobre za najosjetljivije namirnice, a jaja su svakako jedan od njih. Vrata su najtopliji dio hladnjaka pa se na njima najbrže pokvare.


Stoga, osobito u toplijim danima, da bi ostala svježa za konzumaciju što dulje, najbolje je jaja u originalnoj ambalaži staviti na policu hladnjaka, i to dalje od hrane koja ima jake mirise jer ih jaja, bez obzira na to što imaju koru, brzo i intenzivno upijaju.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.