Instagram

Svećenik otkrio šokantnu činjenicu o Tomu Cruiseu! Ovo objašnjava zašto je glumac poludio za scijentologijom i razveo se od Katie Holmes i Nicole Kidman!

Autor: Iva Hanzen

Tom Cruise daleko je napredovao u svojoj karijeri, ali i u svom duhovnom životu. Svojim  načinom življenja vječito drži tabloide zaposlenima jer se uvijek puno pisalo ne samo o poslovnoj strani njegova života, već i o onoj ljubavnoj, a u zadnje vrijeme i onoj duhovnoj. No, uvijek smo znali više o Tomu Cruiseu kao holivudskoj akcijskoj zvijezdi, a manje o njegovom privatnom životu, koji je uz sav interes medija, uvijek nekako bio obavijen velom tajne. Zato ne čudi da postoje mnoge nevjerojatne činjenice o bivšem suprugu Katie Holmes i Nicole Kidman.

Tako Cheatsheet izvještava da se Cruise u mlađim godinama školovao za katoličkog svećenika, što će reći da njegova opsesija vjerom seže puno prije nego li je došao u doticaj sa Scijentološkom crkvom. Cruise je tako pohađao franjevačko sjemenište u Cincinnatiju u državi Ohio, nakon što ga je otac Ric Schneider privukao govorom. Schneider je sjeo s novinarom New York Daily Newsa i otkrio je zapanjujuću činjenicu o glumcu. Objasnio je da se Cruise odmah zakačio na vjeru nakon njegovog govora, a rečeno je i da je usred razvoda roditelja tražio nešto što će ga educirati i odvesti na pravi put.

 

View this post on Instagram

 

@tomcruise #young #youngtomcruise #tomcruise #tomcruiseuniverse #sunday #sundayfunday #sundayvibes #sundaymorning #sunshine #supersunday #tomcruisefan #tomcruisemovie

A post shared by Tom Cruise (@tomcruiseuniverse) on
Bliski prijatelj Cruisea iz sjemeništa, Shane Dempler također je otkrio neke nepoznate činjenice o akcijskoj zvijezdi, tvrdeći da je sada scijentolog, Tom i prije bio čovjek od vjere. ‘Imao je vrlo jaku katoličku vjeru. Išli smo na misu, provodili vrijeme u kapelici i uživali slušajući priče svećenika. Mislili smo da su svećenici sjajno živjeli i zaista nas je zanimalo svećeništvo‘, rekao je Dempler.

Dempler je također priznao da su, gledajući unatrag, i on i Cruise bili premladi da bi donijeli tako veliku odluku. Na nesreću Toma Cruiesa, njegovi snovi o svećeništvu prekinuti su nakon što je uhvaćen u krađi alkohola od jednog od otaca u školi, a na slične nevaljalosti je poticao i druge dječake. Nekoliko dječaka priznalo je jednom svećeniku svoja nedjela koja su radili u suradnji s Tomom pa je sjemenište kontaktiralo njihove roditelje. Prema Dempleru, svećenici su roditeljima napisali pismo rekavši da im se jako sviđaju Tom i Shane, ali  bi radije da se ne vrate u sjemenište.

Godinama kasnije Tom Cruise pojavio se u filmu Taps, koji je započeo njegovu holivudsku karijeru, a iako je Cruise bio strastveni katolik u mlađim godinama pa je logično da je život posvetio nekoj vjeri, mnogima je i dalje teško  zamisliti da je nekada pobožni kršćanin danas jedan od visokih pozicioniranih dužnosnika u Scijentološkoj crkvi.
Podsjetimo,Tom Cruise uključio se u Scijentološku crkvu  1990. godine i od tada je zagovornik njezine riječi, a oba njegova braka, i onaj s Nicole Kidman i onaj s Katie Holmes završila su razvodom upravo zbog toga što se nisu htjele pridružiti Crkvi.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.