LUKA TAMBACA

Suosnivač legendarne grupe Boa upustio se u novi glazbeni projekt

Autor: Dnevno

Slavko Remenarić, suosnivač legendarne grupe Boa, nakon prestanka suradnje s matičnim bendom nije dugo bio glazbeno neaktivan. Na poticaj prijatelja i suradnika vraća se na scenu sa novim projektom pod nazivom – “Million”. Projekt je nazvao po naslovu pjesme s prvog albuma Boe, koja mu je, osobno, jedna od najdražih.

“Svakako je teže početi ispočetka nego biti u udobnoj poziciji suosnivača benda koji je 35 godina na hrvatskoj rock sceni, ima status i prepoznatljivost… Kad se baviš glazbom cijeli život i kad upoznaš muku, ali i užitak stvaranja, onda je to dovoljan motiv da kreneš dalje. U glazbi i stihovima koje radim vjerujem da će se prepoznati moj rukopis iz Boe, ali ipak se radi o nečemu novom, o zvuku ovog vremena s temeljima u osamdesetima”, kaže Remenarić

Prvi singl uskoro stiže na radio postaje, a pratit će ga i atraktivan video spot

Remenarić je, kako sam kaže, ponosan na prvi singl koji ima jedan od najboljih tekstova koji je ikad napisao, jednostavan, a u njemu se mnogi ljudi mogu pronaći. Kada to kaže čovjek koji je upravo svojim sjajnim tekstovima stekao gotovo kultni status na sceni, onda ne preostaje ništa drugo nego sa pažnjom poslušati prvi singl. Žanrovski pjesma izlazi iz standardnih okvira i zasigurno će biti iznenađenje za sve ljubitelje njegovog dosadašnjeg rada sa grupom Boa. Zanimljivo je spomenuti, da je pjesma napravljena i u engleskoj verziji, što do sada nije bilo uobičajeno u Remenarićevom opusu.

LUKA TAMBACA

Različiti jezici zahtijevali su i različiti produkcijski pristup, što je bio izazov za Zvonimira Duspera Dusa, koji kao producent stoji iza ovog projekta.

Slavko Remenarić i Zvonimir Dusper-Dus znaju se odavno. Dus je kao dječak od 18 godina počeo svirati u Boi i prvi koncert mu je bio na punom stadionu Maksimir kad je Boa bila predgrupa David Bowieu. Nažalost, suradnja je trajala kratko, jer je Dus morao na odsluženje vojnog roka, a Boa je našla novog klavijaturistu.

“Tijekom svih ovih godina, privlačila me ideja da surađujem s njim, a kad sam došao do njega s novim materijalima shvatio sam da se jako dobro razumijemo, i kao glazbenici i kao osobe.”




Poseban doprinos prvom singlu daje i pjevač Ernest. Remenarić je Ernesta upoznao prije 20 godina. Ernest je tada pohađao ACMT – Američki koledž u Dubrovniku sa Slavkovim posinkom sa kojime se svirao u colledge Tambo bendu. Upoznao ga je kao gitaristu, a tek godinama kasnije čuo ga je i u ulozi pjevača.

“Otišao sam na koncert banda u kojem je tada pjevao i oduševio se. Pozvao sam ga da pokuša otpjevati par stvari, među ostalima i ovaj prvi singl. U opuštenoj je atmosferi pjesmu otpjevao tako razrađeno, točno i s feelingom da sam odlučio raditi s njim i druge pjesme. On je pjevač izuzetne tehnike i intonacije kojemu, ima svoju boju i stav, koja odgovara pjesmama koje radim.”

Ove godine kroz projekt “Million” biti će predstavljene tri pjesme, a iako materijala ne nedostaje, Remenarić još ne planira album.




“Cijela je godina preda mnom u kojoj mogu napisati još puno glazbe i stihova. To je priča koja traje i u kojoj se mogu desiti mnoge zanimljive stvari”, završava Remenarić

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.