SUDBINE OVIH PASA SLAMAJU SRCE! Zdenka Kovačiček snimila kampanju s napuštenim životinjama

Autor: Š. P.

Legendarna Zdenka Kovačiček zaštitno je lice kampanje “Obitelj na more, a pas na ulicu?!” kojom udruga Prijatelji životinja već 19 godina zaredom educira o odgovornoj skrbi za pse i mačke.

Na predstavljanju kampanje na zagrebačkom Mažuranićevu trgu u sklopu manifestacije Caffe de Matoš Zdenka je uživala u društvu četveronožnih manekena iz skloništa Dumovec i udruge Noina Arka. Uz ukusnu vegansku zakusku, Zdenka se družila sa psima, a osobito ju je osvojio 12-godišnji Vili, kojemu je umro skrbnik, pa čak razmišlja da ga udomi ako Vili do jeseni ne pronađe dom.

Psi Vili i Čupavi iz skloništa Dumovec i Danelly iz udruge Noina Arka, koja je udomljena nakon početka kampanje, nalaze se sa Zdenkom na vizualima jumbo plakata koji će biti postavljeni u raznim hrvatskim gradovima.

“Ne bavi se svatko glazbom i ne može osvojiti Porina za životno djelo kao ja, no svakome tko voli životinje udomljavanje može biti najveće životno djelo kojim će spasiti jedan život”, poručila je glazbenica.

Na plakatima sa Zdenkom nalazi se i desetogodišnji pas Čupavi zvan Čupko, koji je bio na skrbi beskućnika u najužem središtu grada, koji je njega i sestru našao kao bebe i brižno othranio. Nakon što se razbolio, predao je psa skloništu Dumovec koje mu traži udomitelja.
Na snimanju vizuala sa Zdenkom bila je i 12-godišnja Nora iz udruge Noina Arka, koja je ranije bila sretno udomljena u Petrinju, no kuća njezinih udomitelja razorena je u potresu, pa je vraćena u sklonište.

“Ovi predivni i druželjubivi psi zaslužuju svoje pozne godine provesti u miru i toplini vlastitoga doma”, ističe Zdenka.
Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.