Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, Ilustracija

SUĆUT PREDSJEDNIKA VLADE OBITELJI ŽARKA POTOČNJAKA: ‘Kao vrhunski pedagog odgojio je naraštaje’

Autor: T. Š.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti Žarka Potočnjaka, doajena hrvatskog glumišta koji je preminuo 21. listopada u jutarnjim satima.

“Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti gospodina Žarka Potočnjaka, istaknutog kazališnog i filmskog umjetnika.

Njegovih pet desetljeća u hrvatskom glumištu, deseci uloga u igranim filmovima i televizijskim serijama ostat će trajno zabilježeni u sjećanjima ljubitelja kazališne i filmske umjetnosti te upisani u hrvatsku kulturnu povjesnicu.

Bogato glumačko stvaralaštvo potvrdio je brojnim nagradama, a kao vrhunski pedagog odgojio je naraštaje hrvatskih glumaca kojima će ostati uzor i nadahnuće.

Poštovana obitelji, u ime Vlade i osobno upućujem vam izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja”, stoji u izrazima sućuti.

Hrvatski kazališni i televizijski glumac Žarko Potočnjak preminuo je u 76. godini, potvrdili su u četvrtak iz Glumačke družine Histrion. Bio je omiljeno lice na pozornici i na ekranu, a proslavio se u brojnim domaćim filmovima i serijama.




Autor:T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.