Foto: HRT/Screenshot

STANKOVIĆ NAJAVIO NOVOG GOSTA: Ovo bi mogla biti jedna od gledanijih emisija

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Voditelj i urednik emisije “Nedjeljom u 2” Aleksandar Stanković  emotivnom objavom u srijedu je najavio temu ovotjedne emisije, a danas je otkrio i tko je osoba koja će ove nedjelje gostovati kod njega.

“Dvadeset i jednu godinu mrzim i samo mrzim, i ti sad hoćeš da opet počnem. E pa neću Crni, neću! Gledaj me, i sjećaj se”, rečenice su koje u legendarnoj seriji “Sivi dom” izgovara štićenik Šiljo koji je okrenuo leđa kriminalu. Međutim, veliki broj djece “odgojno popravnih” domova u Hrvatskoj nisu te sreće.

O odgojiteljima, djeci, sustavu socijalne skrbi, odnosu okoline prema tzv “domcima” dokumentarac “Sutra ću biti” 6 godina je snimao Anđelo Jurkas. Stiže nam u goste”, poručio je Stanković u objavi koja je izazvala oduševljenje gledatelja.

Anđelo Jurkas je hrvatski publicist, pisac, redatelj, glazbenik, urednik i novinar pop kulturnih tema od TV, internet i tiskanog novinarstva te jedan od aktivnih glazbenih i filmskih kritičara generacije 21. stoljeća, a svojim dugometražnim dokumentarnim filmom kojeg je snimao šest godina pokrenuo je izrazito bitnu temu u našem društvu.

Podsjetimo, Stanković je jučer emotivnom objavom najavio temu nove emisije.

“NIKAD NISMO IMALI ŠANSE- NAS SU SE SVI ODREKLI




„Tata pije, tata tuče mamu, mama plače, zanemaruje klince, klinci pobjegnu od doma, završe na ulici, počnu se tuć, krene sitni kriminal , pa oružje, pa malo veći kriminal i onda dođe Centar za socijalnu skrb. Onda nas uzmu roditeljima, pa neko vrijeme budeš u domu pa te vrate roditeljima i tako sve u krug. Dolazimo iz obitelji u kojima je problem, ili alkohol, ili nasilje, ili droga, ili su roditelji navijači, ili bivši branitelji. Mi nismo nikad imali šanse, nas su se svi odrekli.” Martin 15

– u Hrvatskoj postoji 12 domova za odgoj djece i mladeži
Nedjeljom u 2 govorimo o njima”, poručio je Stanković.

Iako je najava gosta i teme izazvala oduševljenje gledatelja, u posljednjoj objavi na Facebook stranici emisije, postavljeno je pomalo neobično pitanje. “Zašto zadnje dvije najave kako ćemo u sljedećoj emisiji govoriti o problemima domske djece lajka 82 posto žena i samo 18 posto muškaraca?” stoji u objavi.




“Valjda zato jer su žene. Isto tako najviše se žene javljaju na teme prekida života nerođene djece”, smatra jedan gledatelj, dok je jedna gledateljica napisala: “Manje su zainteresirani za ovu temu. Ali jako dobra tema, gledamo”

RIJEČI REDATELJA PARAJU SRCE: ‘Kad ti se klinac stisne u jedan dobar muški zagrljaj i ne pušta dvije minute, padnu sve ljuske’

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.