Foto: Damir Krajac / CROPIX

Srpkinja koja stoji iza udara na Croatiu Records: ‘Babogredac glumi Boga kojem je sve dozvoljeno’

Autor: Barbara Grgić

Direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac u četvrtak je izjavio da je gašenje YouTube kanala izdavačke kuće “ucjena od 300 tisuća eura” od strane “društva iz susjedne države koje je umislilo da će nas kamatariti”. Nastavno na njegove optužbe, za Index se sada oglasila i tvrtka Connect Network, na čiji je zahtjev kanal Croatia Recordsa i ugašen.

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Tubić: ‘Babogredac glumi Boga kojem je sve dozvoljeno’

“Nisu doktori ni socijalni radnici ludi što su donijeli odluku da ljudi rade do nekih 65 godina pa zatim odlaze u penziju, što ovdje nikako nije slučaj. Gospodin Želimir ima 70, mislim, i već je počela demencija utjecati na njegove poslovne i privatne izjave”, započela je Sanja Tubić, direktorica Connect Networka, za Index.


“Vjerojatno je zaboravio da smo mu slali e-mailove, to jest njegovom ‘stručnom’ timu u nadi da će nam odgovoriti. Nažalost ni jednu povratnu informaciju nismo dobili do sada. I sam je rekao da ‘nismo nivo’, vjerojatno glumeći Boga, nekoga kome je sve dozvoljeno, pa čak i da se bavi piraterijom”, dodala je te se osvrnula na tvrdnje da udovica Tome Zdravkovića stoji iza gašenja kanala.

Buka oko Croatie Records još uvijek ne jenjava, Babogredac na rubu: ‘To je jedna bolesna ekipa’

“Nije samo Tomina obitelj oštećena, oštećeni su naši autori, klijenti, prijatelji. I ne za mjesec, godinu, nego od kad je Croatia Records kupila Jugoton”, tvrde.

Srbi: ‘Imamo sve validne ugovore’

Podsjetimo, kako stoji na službenim stranicama Connect Networka, tvrtka se bavi zaštitom autorskih prava u kompletnoj digitalnoj sferi, dakle na platformama kao što su Youtube, Spotify, Deezer i sličnima.

U svom publisherskom timu Connect Network ima preko 50.000 kompozicija i zastupa 84 autora i nositelja autorskih prava među kojima je i obitelj pokojnog Tome Zdravkovića.
Osim toga, navodi se kako zastupaju The Frajle, ali i pokojnog Kemala Montena.

“Imamo validne ugovore s najvećim kompozitorima, tekstopiscima i aranžerima s prostora bivše Jugoslavije”, tvrde za Index.

Evo čime se sve bavi firma koja je u jednoj noći srušila kanal Croatie Records

‘Tomine kompozicije su Želimiru donijele zaradu od oko 350.000 eura’

Na pitanje o sudskim procesima tvrde da u Beogradu za više klijenata već vode sudske postupke protiv Croatia Recordsa i sestrinske firme Jugoton – Croatia Records d.o.o Beograd.
“Ne vodimo samo mi, vodi i EMDC Network za njihove klijente. Neke postupke i zajedno vodimo protiv Croatia Recordsa i Jugoton – Croatia Records d.o.o Beograd. Naši odvjetnici iz Zagreba vode još četiri spora u Hrvatskoj protiv Croatia Recordsa”, dodaju.

Foto: YouTube/Jugoton

“Računajte samo na kanalima Cro Reca, Jugotona kao i UGC, Tomine kompozicije su imale preko 750.000.000 pregleda, što po najmanjem mogućem CPM-u je donijelo zaradu gospodinu Želimiru od oko 350.000 eura, da ne spominjemo digitalnu distribuciju, da ne spominjemo ploče i kasete i sve za što nisu imali prava u proteklih 30 godina i više”, poručuju.

 

“Vjerujte, koliko je oštetio autore toliko je oštetio i Republiku Hrvatsku, prijenosom i prodajom fonograma. I pored svih odluka Republike Hrvatske on je tajno prenio kulturološko blago vaše države u Srbiju! Ovdje ih je naplaćivao u Sokoju (op.a. Organizacija muzičkih autora Srbije) i OFPS-u (op.a. Organizacija proizvođača fonograma Srbije)”, zaključuju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.