FOTO: Instagram

Srbin krenuo na 1150 km dug put kako bi pomogao bolesnoj djeci: ‘Činim to iz ljubavi’

Autor: G.B.

Jedan od omiljenih regionalnih pjevača, Nikola Rokvić, razveselio je prije nekoliko tjedana Zagrepčane koncertom u poznatom noćnom klubu, a sada se već sprema na 1150 kilometara dug put. Naime, pjevač je odlučio propješačiti Srbiju sve do Grčke, a razlog je humanitarne prirode.

Na ovakvo se putovanje Nikola odlučio kako bi pomogao onima kojima je pomoć potrebna, a na cilj mu je doći do Egine, jednom od Saronskih otoka, na kojemu će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom. Nikola je prije odlaska sa svojom suprugom i djecom posjetio Hram Svetog Save, gdje se pomolio da mu Bog bude u pomoći tijekom cijelog hodočašća.

“Odlučio sam da iz ljubavi prema ljudima krenem na ovaj put i nadam se da će biti na radost mnogih, nadam se da će biti na uzrastanje mnogih, nadam se da će biti na pomoć mnogih. Prvenstveno, na pomoć mnogim obiteljima, mnogoj djeci, ali što je najbitnije na pomoć bolesnoj djeci zbog koje sam u velikoj mjeri i krenuo na ovaj put. Pokrenuli smo zakladu koja će pomagati obiteljima, koja će pomagati talentiranoj djecu, ali i bolesnoj”, rekao je Nikola u Hramu Svetog Save.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Barovic (@bojanabarovic)
Živi po strogim vjerskim načelima

Inače, Nikola Rokvić živi po vjerskim pravilima i svoju djecu uči pravoslavlju, pa samim tim često obilazi manastire, kako sam, tako i obiteljski, te poštuje sve praznike Srpske pravoslavne crkve i poštuje obiteljsku tradiciju.

Njegova supruga Bojana jednom prilikom otkrila je da je Nikola želio krenuti monaškim životom, ali ga je razdvojenost od njihovo troje djece za sada odvratila od te ideje. Ipak, ona je istaknula da bi mu dala blagoslov za taj korak.

Hrvatski pjevač kćeri dao ime po liku iz Prosjaka i sinova: ‘Hrvatsko vam smeta, a englesko ne’
Nikola na svojim društvenim mrežama dijeli poučne duhovne poruke i svoje pothvate, a sada je povodom Velikog časnog posta objavio da se sprema na nešto veliko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic)


Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.