Foto: Instagram

‘SPLITSKOJ VAMPIRICI’ OLJI PRIJETI TJERALICA: Dok ona pleše po stolovima u Zadruzi, sutkinja ju čeka: ‘Jutro se nije pojavila na sudu’

Autor: T.Š.

Olja Einfalt Mihovilović (58) u četvrtak je imala zakazano ročište na splitskom sudu zbog optužbi za gospodarske malverzacije teške 17.5 milijuna kuna, piše 24sata, no na istom se nije pojavila.

Naime, Olja je nedavno ušla u kontroverzni reality show Zadruga u Srbiji, iako je uoči početka showa izjavila da bi htjela na sud i docći direktno iz Šimanovaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olja Einfalt Mihovilović (@vampiricaolja)

Osim nje na sudu se nije pojavio ni njezin odvjetnik Željko Lubina, no veći je problem što Olja navodno nije sud obavijestila o nemogućnosti dolaska na sud, zbog čega bi se stvari mogle zakomplicirati.




Sad Olji prijeti istražni zatvor, o čemu odlučuje izvanraspravno vijeće, a odluka bi trebala biti donesena do kraj mjeseca. Ukoliko joj se odredi istražni zatvor, za Einfalt će biti raspisana međunarodna tjeralica, rekli su sa suda za 24sata.

 

View this post on Instagram

 




A post shared by Olja Einfalt Mihovilović (@vampiricaolja)

Sunovrat jednog od prvih hrvatskih brendova s početka ratnih 90ih

Sudski postupak koji se vodi protiv Olje vezan je navodno za gospodarske malverzacije, a u medijima se pisalo da ju se tereti da je s pokojnim suprugom Markom pronevjerila čak 17,5 milijuna kuna.

Naime, akademska slikarica Olja Einfalt Mihovilović je vlasnica brenda “Skandal Fashion”, jedan od prvih hrvatskih odjevnih brendova početkom ratnih devedesetih, i vlastite linije nakita “O.E.”, i to u cijelosti nakon smrti supruga, kontroverznog splitskog poduzetnika Marka Mihovilovića, u gradu poznatog i kao “Marko Skandal”.

Olja i Marko imali su  22 prodavaonice diljem Hrvatske, brojilo 110 zaposlenika i zaradu mjerljivu “velikim brojevima” koji su, naposljetku, doveli do suradnje s Kinom, gdje je Olja kao umjetnička direktorica odlazila čak četiri puta na godinu birati repromaterijale i uz potporu kineske radne snage svoje snove oblikovati u stvarnost.

Istodobno, izrađivala je ručno vlastiti nakit, a i taj je segment dovela do manufakture s desecima zaposlenika koji su izrađivali replike u ograničenim serijama prema njezinim idejama.

No, nakon vrhunca poslovanja, uslijedio je bolan sunovrat. “Nikad se nismo oporavili od globalne recesije, logike velikih brojeva i ulaza stranih korporacija na hrvatsko tržište u mjeri da bismo mogli povratiti zenit “Skandala”, pa i mog nakita koji s njim čini svojevrsnu organsku cjelinu”, izjavila je Einfalt 2019. godine za Slobodnu Dalmaciju.

“Marko je bio dominantan, njegova je bila zadnja”

Tada je komentirala i suprugovo poslovanje. “Znam za brojne kritike upućene mom pokojnom suprugu, i nisam uvijek odobravala njegov stil rada, ponašanje prema zaposlenicima, niti poslovne poteze. No, on je bio dominantan, njegova je bila zadnja, ali zato je meni ostavljao umjetničku slobodu i poštivao moje ideje.

Morate razumjeti, ja sam uz njega izrasla na neki način, iako sam akademska slikarica, bez njega u poslovnom smislu ne bih postojala. Naposljetku, ali ne i najmanje važno, ja sam tog čovjeka voljela i bila mu odana. Voljela sam njegov vizionarski duh, smisao za humor, čak i njegove mane. Unatoč njima, u mnogim je stvarima bio ispred vremena”, zaključila je Olja.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.