Foto: Instagram

SPLITSKA GLUMICA BEZ DLAKE NA JEZIKU: ‘Uloge se dobivaju po principu tko s kim pije na šanku!’

Autor: Dnevno.hr/Š. P.

U novom intervjuu za tportal, splitska glumica Ana Gruica Uglešić progovorila je o zabrinjavajućem stanju na domaćoj glumačkoj sceni. Prilika je, kaže, sve manje, pogotovo za one koji tek dolaze.

“Mladi glumci danas su ni u kakvoj prilici. Mogu birati između dugog čekanja ili tacne u nekom kafiću. Mnogi dobiju loše prilike ili nikakve. Uloge se dobivaju po principu tko s kim pije na šanku. Na Akademiji misliš da te čeka cijeli svijet. Kad je završiš, shvatiš da te čeka samo mama, figurativno rečeno. I da kreće borba”, rekla je glumica i dodala da zamjera sustavu koji, smatra, ne zna iskoristiti potencijal mladosti.

I za svoj glumački potencijal smatra da je – neiskorišten. “Žao mi je što do sada nisam dobila priliku igrati neku ozbiljniju ulogu u tragedijama. To je moj teritorij. Iako se to zna još od Akademije, nitko mi još nije ponudio takvo što. Ali znam da hoće. Moje vrijeme tek dolazi”, izjavila je Ana Gruica Uglešić.

U istom intervjuu je opisala i kako se s godinama mijenjao njezin odnos prema glumi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Gruica Uglešić (@anagruica)




“Gluma je u početku najljepši posao na svijetu. Igrati se da si netko drugi i za to biti plaćen je savršenstvo. Ali gluma nema svoje radno vrijeme. Kad se radi predstava, radi se po 24 sata dnevno. Kreativan dio traje i dok spavaš. Osim vježbe na sceni, učenja teksta, stalno misliš, propitkuješ. K tome, predstave su navečer”, istaknula je za tportal.

“Ženama je jako teško u ovom poslu. Kad kolega ostavi djecu navečer doma, to je u redu. A kad žene ostavljaju djecu doma, onda će primitivno društvo propitkivati kakva si majka”, rekla je Gruica o dvostrukim mjerilima.




Autor:Dnevno.hr/Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.