Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Sojini medaljoni u ukusnom umaku je ukusan i cjelovit obrok bez mesa, kojeg rado jedu i pravi ljubitelji mesa.

Sastojci:

8 sojinih medaljona
200 g ječmene kaše
4 žlice maslinova ulja
250 g šampinjona
50 ml bijelog vina
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica slatke paprike
1/2 žličice češnjaka
1 žlica svježeg peršina
sol

Priprema:

Prelijte sojine medaljone s 200 ml tople vode. Lagano posolite i kuhajte nekoliko minuta pa ostavite da stoje u vodi oko 20 minuta. Narežite na trakice. Ječam stavite kuhati u posoljenu vodu i kad je gotov, ocijedite ga. U tavu na zagrijano ulje stavite narezane gljive i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ulijte vino, dodajte pripremljene sojine medaljone, malo vode i pirjajte 10 minuta. Dodajte vrhnje, kad zavri, pirjajte na laganoj vatri uz miješanje oko pet minuta.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.