Sočni ćevapi: Autentičan okus koji zahtijeva malo pažnje

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Pripremite savršene, sočne ćevape i uživajte u autentičnom okusu omiljenog jela.

Sastojci:


500 g mljevene junetine (ili miješano junetina i janjetina)
1 luk
2 češnja češnjaka
1 žličica soli
1 žličica papra
1 žličica slatke crvene paprike
ulje

Priprema:

U posudi pomiješajte mljeveno meso sa sitno sjeckanim lukom i češnjakom. Dodajte sol, papar i slatku crvenu papriku. Sve sastojke dobro promiješajte. Meso je najbolje ostaviti u hladnjaku preko noći, no možete ga peći i nakon što odstoji pola sata. Navlažite ruke kako se meso ne bi lijepo i oblikujte kobasice dužine oko 8 cm. Zagrijte roštilj ili tavu na srednju temperaturu. Premažite s malo ulja i pecite ćevape 5-7 minuta povremeno ih okrećući dok ne postanu zlatnosmeđi sa svih strana. Poslužite uz somun, luk, ajvar, kajmak, vrhnje, jogurt ili drugi prilog po želji.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.