
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Pripremite savršene, sočne ćevape i uživajte u autentičnom okusu omiljenog jela.
Sastojci:
500 g mljevene junetine (ili miješano junetina i janjetina)
1 luk
2 češnja češnjaka
1 žličica soli
1 žličica papra
1 žličica slatke crvene paprike
ulje
Priprema:
U posudi pomiješajte mljeveno meso sa sitno sjeckanim lukom i češnjakom. Dodajte sol, papar i slatku crvenu papriku. Sve sastojke dobro promiješajte. Meso je najbolje ostaviti u hladnjaku preko noći, no možete ga peći i nakon što odstoji pola sata. Navlažite ruke kako se meso ne bi lijepo i oblikujte kobasice dužine oko 8 cm. Zagrijte roštilj ili tavu na srednju temperaturu. Premažite s malo ulja i pecite ćevape 5-7 minuta povremeno ih okrećući dok ne postanu zlatnosmeđi sa svih strana. Poslužite uz somun, luk, ajvar, kajmak, vrhnje, jogurt ili drugi prilog po želji.
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’
Ovo je najčešća greška koju radimo s božićnim kolačićima, upropasti sav trud