fbpx

SOČNA I RUMENA MESNA ŠTRUCA: Isprobajte tradicionalni recept, brzo je gotova i ne košta puno!

Autor: Dnevno

Brz, potpun i ukusan obrok!

Sastojci:

50 dag mljevenog mesa (svinjetine)

1 jaje

2 kriške kruha namočene u mlijeko (ili 1 staro pecivo)

1 glavica luka

sol

papar




mljevena crvena paprika

krušne mrvice

mast ili ulje

Priprema:




Kruh (ili staro pecivo) namočite u mlijeko. Neka kratko stoji, potom ga dobro iscijedite.

Sitno nasjeckajte luk i pomiješajte ga s mljevenim mesom. Dodajte kruh, začinite solju, paprom i mljevenom crvenom paprikom. Sve dobro izmiješajte i oblikujte u duguljastu štrucu te je uvaljajte u krušne mrvice.

Štrucu položite u namašćenu posudu za pečenje i malo pokapajte uljem. Pecite oko sat vremena u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva. Potkraj malo pojačajte temperaturu, da štruca lijepo porumeni.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.