
Pohane jabuke ispunit će dom neodoljivim mirisom
Sastojci:
4 veća krumpira, oguljena i narezana na tanke kolutove
1 velika glavica luka, tanko narezana
2 šalice ribanog sira po vašem izboru (npr. cheddar, gouda)
1 šalica vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice maslaca
sol i papar po ukusu
svježi peršin (za dekoraciju, po želji)
1 glavica brokule ili 4-6 mrkvi, oguljenih i narezanih na komade (po želji)
Ukusna tjestenina s umakom od rajčice: Lagan i jeftin ručak
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. U velikoj tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani luk i sitno nasjeckani češnjak pa pržite dok luk ne postane staklast. U posudi za pečenje složite jedan sloj narezanih krumpira. Posolite i popaprite po ukusu. Preko krumpira stavite polovicu prženog luka i češnjaka, a zatim dodajte polovicu ribanog sira. Ponovite slojeve s preostalim krumpirom, lukom i sirom. Prelijte sve vrhnjem za kuhanje, pazite da se svi sastojci dobro natope. Pokrijte posudu za pečenje aluminijskom folijom i stavite je u zagrijanu pećnicu. Pecite složenac u prekrivenoj posudi 45 minuta. Nakon toga, uklonite foliju i pecite još 15-20 minuta ili dok krumpiri ne postanu nježni i površina lagano zlatnosmeđa.
Stavite veliki lonac vode na štednjak i pustite da proključa. U kipuću vodu dodajte komade brokule ili narezane mrkve. Kuhajte povrće 5-7 minuta (brokula) ili 10-15 minuta (mrkve) ili dok ne postane nježno, ali još hrskavo. Ocijedite kuhano povrće i poslužite ga sa složencem od krumpira. Po želji prije posluživanja jelo pospite peršinom.
Pohane jabuke ispunit će dom neodoljivim mirisom
Tjestenina u umaku s piletinom: Neodoljiva mirisom i okusom
Internet bruji o ovim kolačima: Osim neobičnog okusa, bogat je izvor bjelančevina
Veganski bolonjez: Oduševljava i ljubitelje mesa