Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
SLASNA PECIVA ZA OBITELJ I SUSJEDE: Pripremite brze kiflice sa svježim sirom!
Neka sve zamiriše po ovim slasnim pecivima!
Tijesto:
500 g glatkog bijelog brašna
6 ravnih žličica praška za pecivo
250 g svježeg sira
100 ml mlijeka
100 ml ulja
2 bjelanjka
2 žličice soli
Premaz:
2 žumanjka
2 žlice mlijeka
malo papra, sezam, lan ili neke druge sjemenke po vašem ukusu
Priprema:
Prosijte brašno i prašak za pecivo, dodajte ostale sastojke te umijesite tijesto mikserom sa spiralnim nastavcima. Naravno, tijesto možete umijesiti i ručno. Kada dobijete glatko tijesto koje se odvaja od posude, razvaljajte ga, prerežite na kvadrate pa svaki kvadrat dijagonalno tako da dobijete trokute. Možete ih puniti tvrdim sirom, šunkom, pršutom, začinskim biljem, češnjakom, a možete ih ostaviti i prazne jer su ukusne same po sebi.
Razmutite žumanjak s mlijekom i time premažite kiflice. Pospite ih sjemenkama i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava