Foto: Dragan Matic/CROPIX

Skuhala jaja pa ostala u čudu viđenim, stručnjak pojasnio kako je to moguće: ‘Pravi zgoditak’

Autor: Saša Zorić

Jedna Zagrepčanka poprilično se iznenadila kada je skuhala jaja koja je kupila na tržnici. Naime, dok ih je čistila primijetila je da je svako jaje imalo dupli žumanjak.

ZDRAVLJE ZA PET MINUTA! Evo zašto je dobro jesti tvrdo kuhana jaja

“Sigurno među vama ima osoba s puno više iskustva, pa lijepo molim objašnjenje ako netko zna. Kako je moguće da u paketu od 10 jaja, kupljenih na nekom štandu na placu, njih osam ima duple žumanjke, kako dođe do toga. Jesam li profitirala ili će mi narasti rogovi”, napisala je Zagrepčanka na svom Facebooku, gdje je podijelila fotografiju, piše Zagreb.info, koji je za pojašnjenje ovog fenomena kontaktirao profesora Željka Gottsteina s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.

Foto: Čitateljica, Zagreb.info

Kako ih prepoznati?

‘To je uobičajena pojava. Kokoši u određenoj fazi nesenja nakon ovulacije imaju puno folikula, no može se dogoditi da dva folika uđu u jajovod i dogodi se da se napravi jedno jaje s dva folikula. To nije ništa zabrinjavajuće”, pojasnio je prof. Gottstein i otkrio tajnu kako ih pri kupovini razlikovati od drugih.

UTJEČU LI JAJA NA ZDRAVLJE SRCA? Neki ih mogu jesti svaki dan bez da se izlože riziku, ali za neke to i nije preporučljivo

“To ne možete ciljano postići, to se jednostavno dogodi. No, svi koji se bave peradarstvom znaju da ako imate 200, 300 kokoši da u dva, tri dana možete dobiti 20 do 30 takvih jaja. Ona su fizički veća i razlikuju se izgledom od drugih”, rekao je profesor i naglasio kako je kupnja takvih jaja zgoditak jer su nutritivno bogatija od običnih.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.